Λεπέν: Θα θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής


Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι θα διεκδικήσει μία βουλευτική έδρα στις εκλογές του Ιουνίου.

«Είναι σημαντικό (να θέσω υποψηφιότητα) μετά από όσα βλέπουμε και από όλη αυτήν την αθέμιτη συνεργία μεταξύ των Σοσιαλιστών και των (συντηρητικών) Ρεπουμπλικανών» δήλωσε στο βραδινό δελτίο της τηλεόρασης TF1.

Την Τετάρτη ο κεντρώος Μακρόν έδωσε υπουργικά χαρτοφυλάκια σε συντηρητικούς,

σοσιαλιστές και νεοεισερχόμενους στην πολιτική, διορίζοντας ένα άνευ προηγουμένου μικτό υπουργικό συμβούλιο για να γεφυρώσει παραδοσιακά χάσματα και να διευρύνει την υποστήριξή του.

«Χρειαζόμαστε βουλευτές που δεν είναι συνένοχοι και που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των Γάλλων και της Γαλλίας. Άρα, η καλύτερη εγγύηση είναι να υπάρχουν βουλευτές του Εθνικού Μετώπου» τόνισε η Λεπέν.

Το ΕΜ αυτοχαρακτηρίζεται ως αξιωματική αντιπολίτευση, που καταρρίπτει το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Το ΕΜ έχει μόνο δύο απερχόμενους βουλευτές στην Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας, το κατώτατο τμήμα της γαλλικής βουλής, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα θα συγκεντρώσει περίπου 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών της Εθνοσυνέλευσης στις 11 Ιουνίου.

Παρότι δεν αναμένεται να συγκεντρώσει το ίδιο ποσοστό ψήφων στον δεύτερο γύρο, το κόμμα αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των βουλευτών του.

Η Μαρίν Λεπέν προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει τις διαφορές μέσα στο κόμμα, αλλά παραδέχθηκε ότι το θέμα του ευρώ είχε αναστατώσει μερικά από τα στελέχη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα