"Λάθος του πιλότου" η πιθανότερη αιτία συντριβής του Tupolev στη Μαύρη Θάλασσα

22:36 1/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Ανθρώπινο λάθος ήταν πιθανότατα ο λόγος που οδήγησε στη συντριβή του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα, τον περασμένο Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 92 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, «η αιτία του δυστυχήματος ίσως είναι ο αποπροσανατολισμός του κυβερνήτη, κάτι που οδήγησε σε λάθη».

Οι ειδικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο, η συντριβή να οφείλεται

σε τεχνικό πρόβλημα ή κακής ποιότητας καυσίμων του αεροσκάφους. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της εφημερίδας Kommersant, για τον κυβερνήτη του σκάφους Ρομάν Βολκόφ, ο οποίος επέδειξε «αυτοκτονική συμπεριφορά», έλαβε «χαοτικές αποφάσεις» και προέβη σε μία σειρά λαθών.

Λίγο μετά την απογείωση «το αεροπλάνο και όλοι οι επιβάτες του ήταν καταδικασμένοι: πετούσαν σε ύψος μόλις 90 μέτρων πάνω από τη θάλασσα και ακόμη και ένας πολύ έμπειρος πιλότος δεν θα μπορούσε να τους σώσει», υποστηρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται πως στις 25 Δεκεμβρίου του 2016, ένα αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) συνετρίβη στα βουνά της περιοχής του Κρασνοντάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας. To ΤU-154 μετέφερε 92 άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από 60 ήταν μέλη της διάσημης χορωδίας του ρωσικού στρατού Ensemble Alexandrov, μαζί με τον διευθυντή τους Βαλέρι Χαχίλοφ, που πήγαιναν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και οκτώ μέλη του πληρώματος, εννέα δημοσιογράφοι, οκτώ στρατιωτικοί, δύο υψηλόβαθμοι πολιτικοί αξιωματούχοι και η Ελιζαβέτα Γκλίνκα, επικεφαλής μιας πασίγνωστης στη Ρωσία φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα