Κουτσούμπας: Καλεί σε συμπόρευση με το ΚΚΕ


Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Lifo" αναφέρει πως παρά το ότι "πολλοί έχουν καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες" για να ξεχαστούν οι λέξεις "απεργία", "διαδήλωση", "δικαιώματα", δεν τα έχουν καταφέρει.

Επισήμανε το κλίμα μοιρολατρίας και απογοήτευσης, στο οποίο έχει συμβάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το απέδωσε στα εμπόδια που επί χρόνια βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικες ηγεσίες και

η εργοδοσία, όπως και στην απειρία - από την άποψη της συμμετοχής στο εργατικό κίνημα- των νέων, οι οποίοι όμως, "παρ' όλα αυτά σήμερα είναι ανάγκη να απαιτήσουν το δικαίωμά τους να δουλεύουν με αξιοπρεπή μισθό και εργατικά δικαιώματα που σμπαραλιάστηκαν στα χρόνια της κρίσης και να διεκδικήσουν την κάλυψη σύγχρονων αναγκών που στερεί το σύστημα της εκμετάλλευσης".

Ερωτηθείς για το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ, τόνισε ότι η δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, «δεν οδηγεί αυτόματα και σε εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ» εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι "σήμερα πολύ περισσότεροι από πριν, ακόμα και αν δεν το έχουν αποφασίσει, βλέπουν ότι η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της σύγκρουσης με αυτό το σύστημα" ενώ ταυτόχρονα κάλεσε, όλον αυτόν τον κόσμο, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ως προς την παρατήρηση για την «εντύπωση που υπάρχει στον κόσμο ότι το ΚΚΕ επιλέγει την κερκίδα από το να παίζει στο γήπεδο», υπενθύμισε την 100χρονη, αδιάκοπη, γεμάτη θυσίες, πορεία του ΚΚΕ στο γήπεδο της ταξικής πάλης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα παίξει στο γήπεδο του κεφαλαίου για να ανακάμψουν τα κέρδη του».

Σε ό,τι αφορά τον "εκσυγχρονισμό" του ΚΚΕ με "άνοιγμα στην ελεύθερη οικονομία", ο κ. Κουτσούμπας επικαλούμενος και το βασικό συμπέρασμα από τη μελέτη του κόμματος, για την πορεία των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, ιδιαίτερα της ΕΣΣΔ, τόνισε ότι "το άνοιγμα στην ελεύθερη οικονομία είναι «συνταγή» από το παλιό, το αντίπαλο κοινωνικό σύστημα του σοσιαλισμού".

Keywords
Τυχαία Θέματα