Κορίτσαροι! Στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Εθνική, 84-55 την Τουρκία


Με την Λολίτα Λύμουρα και την Εβίτα Μάλτση να κάνουν... όργια, η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών συνέχισε την ξέφρενη πορεία της. Συνέτριψε με 84-55 την Τουρκία και βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού βρέθηκε στην αρχή πίσω στο σκορ ακόμα και με δέκα παίκτες (22-12), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε στο -5. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ωστόσο, η είσοδος της Λύμουρα άλλαξε την εικόνα του αγώνα κυρίως επιθετικά, με την Εθνική να βρίσκει πολλές λύσεις, να γίνεται πιο εύστοχη και να πετυχαίνει

26 πόντους σε μια περίοδο, πηγαίνοντας μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 36-30.

Με... πατημένο γκάζι μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική: με σούπερ άμυνα, δημιουργία από την Λύμουρα και σκοράρισμα ξανά από την Μάλτση διαμορφώθηκε το +13 (30-43, στο 22'). Η Τουρκία αντέδρασε με γρήγορο 5-0, αλλά ένα τρίποντο της Λύμουρα «εκτόξευσε» ξανά τη διαφορά (35-48, στο 26'). Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο +17 με καλάθι της Νικολοπούλου (40-57, στο 30').

Οι Ελληνίδες διεθνείς κατάφερναν να διατηρούν την απόσταση και η Καλτσίδου ευστόχησε σε τρίποντο για το +20 (46-66, στο 34'). Ήταν σαφές πως επιστροφή δεν θα μπορούσε να υπάρξει για τις Τουρκάλες και οι... Ελληνίδες Θεές έφτασαν στο τελικό 55-84.

7 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ από τη Λύμουρα, ενώ η Μάλτση έδειξε το «φονικό» της ένστικτο έχοντας 25 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο ημιτελικός θα γίνει το Σάββατο και η Εθνική θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία ή Σλοβακία.





Keywords
Τυχαία Θέματα