Κάρλα Μπρούνι: Το μοναχικό κορίτσι με τους πολλούς έρωτες και την ταξιδιάρικη ψυχή


"Η ιστορία τους εδώ και τρεις γενιές είναι ένα βιομηχανικό έπος που μεταμορφώθηκε σε διήγημα του Μπαλζάκ και τείνει να μετατραπεί σε σαπουνόπερα". Με αυτό τον τρόπο ο δημοσιογράφος, Στέφανο Τσινγκολάνι, είχε συνοψίσει μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας "IL Foglio" τον βίο και την πολιτεία της οικογένειας Μπρούνι. Η Κάρλα Μπρούνι δεν θα μπορούσε να λείπει από όλα τα γεγονότα που "σημάδεψαν" τη φαμίλια.

Αποτελεί, μάλιστα, τον καρπό ενός παράνομου έρωτα, αφού η μητέρα της, Μαρίζα, αποκάλυψε χρόνια μετά τη γέννησή της, πως διατηρούσε δεσμό τον Μαουρίσιο Ρεφέρ, έναν

19χρονο κιθαρίστα, γιο του εραστή της, όταν εκείνη ήταν 35 ετών. Τι αποκάλυψε στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Οι ακριβές μου κόρες".

«Έπρεπε να το διηγηθώ γιατί είχαμε ήδη μιλήσει πολύ, γιατί είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό για την κόρη μου. Ετσι λοιπόν έγραψα ένα κεφάλαιο μέσα στο βιβλίο για να της εξηγήσω γιατί ποτέ δεν μίλησα. Κατά βάθος υπάρχει πάντα μια μικρή πικρία για αυτό» είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της.

«Της είπα: Μην παραπονιέσαι έχεις δυο αντί για έναν και οι δύο είναι πολύ καλοί. Μετανιώνω που δεν μίλησα αλλά δεν γινόταν μέσα σε αυτές τις οικογένειες να μιλάς για τέτοια πράγματα».



Το μοναχικό κορίτσι που έγινε... party girl

Η Κάρλα Μπρούνι στην παιδική της ηλικία ήταν ένα μοναχικό και εσωστρεφές κοριτσάκι. Έτσι την είχε χαρακτηρίσει η νταντά της, Τερέζα Μπέλο. Ο μπαμπάς που τη μεγάλωσε, ο Αλμπέρτο Μπρούνι, πλούσιος βιομήχανος του Τορίνο, με την οικογένεια να κατοικεί σε ένα υπέροχο πύργο. Η μαμά πιανίστας. Μάλιστα, όταν οι γονείς της Κάρλα γνωρίστηκαν και Αλμπέρτο ερωτεύτηκε την μόλις 15 χρονών Μαρίζα Μπορίνι, ο πατέρας του είχε αντιρρήσεις, αλλά εκείνος την παντρεύτηκε.



Συνθέτης και θεατρικός σκηνοθέτης, όταν δεν διηύθηνε την επιχείρηση, ο Αλμπέρτο Μπρούνι-Τεντέσκι ήταν επίσης μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης. Το 1953 αγόρασε το κάστρο Καστανιέτα Πο, κοντά στο Τορίνο, και αφιέρωσε σχεδόν 30 χρόνια στην ανακαίνιση και τη διακόσμησή του. Η Κάρλα και τα δύο της αδέλφια, ο Βιρτζίνιο, που πέθανε το 2006 νικημένος από τον καρκίνο, και η Βαλέρια, πετυχημένη ηθοποιός, μεγάλωσαν ανάμεσα σε σπάνιες κινεζικές πορσελάνες και έπιπλα σε στιλ Λουδοβίκου του 14ου.

Μεγαλώνοντας το ήσυχο κοριτσάκι «μεταμορφώθηκε» σε …άγριο party girl. Ξενυχτούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, άρχισε να έχει τους πρώτους της εραστές. Ξεκίνησε με τα πλουσιόπαιδα στο Τορίνο, το Μιλάνο, τη Ρώμη, το Παρίσι και αργότερα πέρασε σε αριστερούς διανοούμενους. Ναι, η πλούσια Κάρλα «αγάπησε» για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής της την Αριστερά…



Πρώην μοντέλο, ιταλο-γαλλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, η Κάρλα Μπρούνι ήθελε να ταξιδεύει συνεχώς. Και να γνωρίζει ωραίους - και πλούσιους - άντρες. Η εσωστρέφεια πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε φιλοδοξία και μανία για πάρτι. Από την εφηβεία της η Κάρλα, ανεξέλεγκτη από το πολυτελές σπίτι της, έβγαινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε κλαμπ, σύναπτε σχέσεις με φωτογράφους και πειραματιζόταν στην πόζα. Ψηλή, αδύνατη, είχε όλες τις προδιαγραφές να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, εκτός από ένα χαρακτηριστικό που ενώ απέπνεε την οικογενειακή αύρα, ενοχλούσε τους περισσότερους ειδικούς του χώρου: η μύτη της.

Σε ηλικία 17 ετών υπεβλήθη σε πλαστική επέμβαση προκειμένου να αποκτήσει αυτή τη γαλλική μυτούλα αφήνοντας πίσω τα οικόσημα των έντονων χαρακτηριστικών, όπως τη μύτη που διαθέτει η αδερφή της που κάνει καριέρα στο σινεμά. Πολύ γρήγορα, όπως θυμούνται όλοι όσοι συνάντησαν τη νεαρή Κάρλα στα πρώτα της βήματα, φάνηκε η επιθυμία της να κατακτήσει τον κόσμο.



Η σχέση με τον Μικ Τζάγκερ

Σίγουρη για τον εαυτό της, υπερβολικά σταθερή και επίμονη στις επιλογές της, η Κάρλα κατακτούσε σιγά σιγά τις πασαρέλες και όχι μόνο. Είχε όποιον άντρα επιθυμούσε. Παντρεμένο και μη.

Ο μεγαλύτερος ντόρος γύρω από το όνομά της - μέχρι τον... επόμενο - έγινε όταν βγήκε στη δημοσιότητα η σχέση της με τον Μικ Τζάγκερ. Ναι, η Κάρλα Μπρούνι ήταν η πέτρα του σκανδάλου στον γάμο Μικ Τζάγκερ - Τζέρι Χωλ. Ο αρχηγός των Ρόλινγκ Στόουνς εγκατέλειψε την επίσης top model σύζυγό του Τζέρι Χωλ για την εκρηκτική ιταλίδα. Μάλιστα, όταν οι δυο τους έγιναν ζευγάρι, η Κάρλα Μπρούνι είχε σχέση με τον Έρικ Κλάπτον, ο οποίος λέγεται ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη.

«Εάν τον είχα γνωρίσει πριν την Χολ θα ήθελα να τον παντρευτώ. Ο Μικ θα ήταν φανταστικός σύζυγος», είχε δηλώσει η Κάρλα για τον Τζάγκερ. Ο Μικ Τζάγκερ πλήρωσε 10.000.000 δολάρια μετρητά και ένα σπίτι στο Ρίτσμοντ στην Χολ για το διαζύγιο και 3.500.000 δολάρια (συν 18.000 το μήνα) στη νταντά που γέννησε το παιδί του. Κι όλα αυτά για τα... μάτια της Μπρούνι, με την οποία φυσικά χώρισαν λίγο καιρό αργότερα.



Πως γνωρίστηκε με τον Νικολά Σαρκοζί


Πώς όμως γνωρίστηκαν ο Νικολά με την Κάρλα; Τις άγνωστες λεπτομέρειες αποκαλύπτει ένα βιβλίο έχει κυκλοφορήσει στη Γαλλία και έχει τον τίτλο "Κάρλα και Νικολά, η αληθινή ιστορία (Editions du Moment)".

Γραμμένο από δύο δημοσιογράφους, τους Υβ Αζερουάλ και Βαλερί Μπενέμ, το βιβλίο, που βασίζεται σε όσα τους είπε η ίδια η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, μας βάζει μέσα στα άδυτα του Μεγάρου των Ηλυσίων. Ιδού λοιπόν η ιστορία:

Λίγες ημέρες μετά το διαζύγιό του η παράκληση του φίλου του Νικολά - «Οργάνωσέ μου ένα δείπνο με φίλους σπίτι σου» - έκανε τον γνωστό διαφημιστή Ζακ Σεγκελά να κινηθεί γρήγορα. Μια γρήγορη ματιά στην ατζέντα και οι δυο κλείνουν την ημερομηνία, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007. «Το πρωί της 13ης Νοεμβρίου ο Σεγκελά με πήρε τηλέφωνο για να μου επιβεβαιώσει το δείπνο» θυμάται η Κάρλα Μπρούνι. «Τον ρώτησα ποιοι θα είναι οι άλλοι καλεσμένοι, μου τους αναφέρει και κάνει λόγο για την παρουσία του Νικολά Σαρκοζί.



- Διστάσατε να πάτε;

- Οχι. Ούτε δίστασα ούτε παραξενεύτηκα. Απλώς ήμουν περίεργη να πάω. Στην πραγματικότητα, φθάνοντας συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα ραντεβού στα τυφλά. Ενα ραντεβού όχι και τόσο στα τυφλά. Υπήρχαν τρία ζευγάρια και εμείς οι δύο, δύο ανύπαντροι». (...)
Εκείνη την ημέρα το πρόγραμμα του προέδρου ήταν πολύ φορτωμένο. Μετάβαση στο Στρασβούργο ύστερα από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το απόγευμα επιστροφή στο Παρίσι για μια συνάντηση με τον Φρανσουά Μπαϊρού. Ο Νικολά Σαρκοζί περίμενε με ανυπομονησία το δείπνο με φίλους στο σπίτι του Ζακ Σεγκελά. Ο διαφημιστής κράτησε ενήμερο τον πρόεδρο για την πρόοδο του σχεδίου του. Η Κάρλα Μπρούνι δεν δίστασε να απαντήσει θετικά στην πρόσκληση. «Το είπα στον πρώην σύντροφό μου, τον Ραφαέλ, την ίδια ημέρα. Είχε έρθει να δει τον γιο μας Ορελιέν. Οταν ξεστόμισα το όνομα του Νικολά Σαρκοζί κοίταξε ψηλά στον ουρανό».

Φίλοι μας αναφέρουν ότι πήγε σε εκείνο το δείπνο με ενθουσιασμό και περιέργεια για τη συνάντηση με τον πρόεδρο. Τηλεφώνησε στην παλιά της φίλη Ζοάνα Φατ, εγγονή του διάσημου μοδίστρου Ζακ Φατ που έντυνε την Γκρέτα Γκάρμπο και τη Ρίτα Χέιγουορθ, για να της πει τα νέα.



«Πρόσεχε, είναι πολύ δυνατός» την προειδοποίησε η φίλη της.

«Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ» της απάντησε η Κάρλα.

«Ισως να μην είναι αυτός αλλά αντιθέτως εσύ, σε ξέρω πολύ καλά...».

Προτού μάθει τι επρόκειτο να συμβεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο ισχυρές προσωπικότητες, η Ζοάνα Φατ είχε επιφυλάξεις για τη βραδιά. Αρκετές φορές είχε γίνει μάρτυρας της γοητείας της φιλενάδας της, την οποία γνωρίζει από τα εφηβικά τους χρόνια, από τις πίστες του σκι στην Κουρσεβέλ.

Στις 9 οι καλεσμένοι έφθασαν. Ο Ζακ Σεγκελά τα κατάφερε, ο πρόεδρος είναι ευτυχισμένος. Στο τραπέζι θα ήταν οκτώ: ο Λυκ Φερί και η σύζυγός του Μαρί-Καρολίν, που τη φωνάζουν χαϊδευτικά Ματαό, η παρουσιάστρια της τηλέορασης Περί Κοσέν, σπουδαία επιχειρηματίας αλλά και γνωστή για τα κοσμικά ντινέ που οργανώνει στο σπίτι της, και ο σύζυγός της Γκιγιόμ, διακοσμητής εσωτερικών χώρων (αυτός επιμελήθηκε τη διακόσμηση του μεγάρου της Κάρλας Μπρούνι), η Σοφί και ο Ζακ Σεγκελά, ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι.

Η Μαρί-Καρολίν Φερί δεν δίστασε καθόλου να πάει σε αυτό το δείπνο. Γνωρίζει ότι ο σύζυγός της είχε στο παρελθόν σχέση με το πρώην μοντέλο, αλλά σήμερα η ιστορία έχει ξεχαστεί. Εχει γίνει νονά του γιου της Κάρλα. Ο Λυκ Φερί ουδέποτε έκρυψε αυτή την ιστορία. Μιλάει με μια μικρή δόση ειρωνείας. «Εγώ ήμουν μεταξύ του Λοράν Φαμπιούς και του Μικ Τζάγκερ». Το ζευγάρι πέρασε και πήρε την Κάρλα από το σπίτι της και οι τρεις πήγαν μαζί στους Σεγκελά.



Εξι άτομα παρακολούθησαν το παιχνίδι του έρωτα και της τύχης που παιζόταν μπροστά τους. «Ξεκίνησε να είναι ένα δείπνο για να περάσουμε καλά» αφηγείται ένας από τους συνδαιτυμόνες. «Αλλά πολύ γρήγορα καταλάβαμε όλοι ότι ο πρόεδρος δεν είχε μάτια παρά μόνο για την Κάρλα. (...) Ο Λυκ Φερί τράβηξε λίγο βίντεο με το κινητό του τηλέφωνο. Η Κάρλα τράβηξε τον Λυκ Φερί, ο Λυκ Φερί τράβηξε την Κάρλα. Ο Νικολά Σαρκοζί δεν είναι απλώς σαγηνεμένος, έχει τρελαθεί εντελώς.

Ασχολιόταν μόνο με εκείνη και δεν σταμάτησε όλη τη βραδιά να της κάνει κομπλιμέντα. (...) Το δείπνο τέλειωσε γύρω στις δύο το πρωί. Η Κάρλα είχε πιει και είχε καπνίσει πολύ. Στο τέλος του δείπνου ρώτησε τον πρόεδρο αν έχει αυτοκίνητο. Η παρατήρηση αυτή μας έκανε να γελάσουμε. Μπροστά από το σπίτι των Σεγκελά τον περίμενε η προεδρική συνοδεία. Ο Λυκ Φερί και η σύζυγός του κατάλαβαν ότι δεν έχουν να τη γυρίσουν πίσω. Ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί τη γύρισε σπίτι της κατά τις 2.30. Και οι δύο επέστρεψαν σπίτι τους αυτό το πρώτο βράδυ».

Ακολουθεί ο κεραυνοβόλος έρωτας, που επιβεβαιώνει η ίδια η Κάρλα Μπρούνι. «Συνέβη αμέσως. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο αστείος, τόσο ζωντανός. Η παρουσία του, η γοητεία του και η εξυπνάδα του με κατέκτησαν. Εχει πέντε ή έξι μυαλά. Τον παρατηρώ ακόμη κάθε ημέρα. Του μιλάτε για ένα θέμα την ώρα που διαβάζει έναν φάκελο, του μιλάτε, ο κακομοίρης είναι εξαντλημένος, είναι αργά. Τα ακούει όμως όλα, αφομοιώνοντας και τον φάκελο που διαβάζει. Δεν είχα γνωρίσει ποτέ ηλίθιους, δεν είναι του τύπου μου, αλλά εκείνος προχωράει πολύ γρήγορα. Και επιπλέον διαθέτει μια απίστευτη μνήμη».
Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007 «Δεν έδωσα σημασία σε κανέναν»...

Ο Νικολά Σαρκοζί βρισκόταν στο γραφείο του στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Το προεδρικό καρνέ είναι κενό ως τις 17.15. Το μεσημέρι τηλεφώνησε στον Λυκ Φερί:



«Συγχώρεσέ με για χθες βράδυ. Συμπεριφέρθηκα άσχημα. Δεν έδωσα σημασία σε κανέναν. Θες να τα πούμε;».

Ο Λυκ Φερί έφθασε γύρω στη μία. Αποκλειστικό θέμα συζητήσεων ήταν η Κάρλα και η προηγούμενη βραδιά. Ο Νικολά Σαρκοζί ζήτησε να μάθει τα πάντα από τον πρώην υπουργό Παιδείας: «Εσύ που την ξέρεις καλά πώς είναι;».

Την ώρα που γινόταν αυτή η κουβέντα η λίστα με τους εραστές του πρώην μοντέλου δεν είχε βγει ακόμη στις εφημερίδες. Ο Λυκ Φερί, ο οποίος έμεινε καλός φίλος με την Κάρλα, αντιλήφθηκε ότι ο Νικολά Σαρκοζί γνωρίζει τα πάντα για τον μυστικό δεσμό τους. «Φυλάξου. Οχι απαραίτητα για όσα λένε για εκείνη. Είναι αλήθεια ότι είναι ελεύθερο πνεύμα, όπως εσύ και εγώ, αλλά είναι μια γυναίκα με αξίες».

Για το βράδυ η Κάρλα είχε καλέσει τον Νικολά για φαγητό στο σπίτι της. Εκείνη τη βραδιά λοιπόν ο αρχηγός του γαλλικού κράτους και η τραγουδίστρια θα γνωριστούν καλύτερα και θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον κάτω από το φως των κεριών και κάτω από την τεράστια γυάλινη οροφή του υπνοδωματίου...



Ο απίστευτος τρόπος που η Κάρλα γνώρισε στη μητέρα της τον Σαρκοζί

Τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο γνώρισε τον μέλλοντα γαμπρό της και πρόεδρο της Γαλλίας είχε αφηγηθεί η ίδια η μητέρα της Κάρλα Μπρούνι, Μαρίζα Τεντέτσι.


Ηταν ένα πρωί Σαββάτου. Η Κάρλα Μπρούνι βρισκόταν στο παρισινό διαμέρισμα της μητέρας της και ετοιμαζόταν για έξοδο. «Πήγε στο μπάνιο για να φτιάξει τα μαλλιά της. Είχαμε κανονίσει να περάσουμε λίγες ώρες μαζί. Ξαφνικά χτυπάει η πόρτα και εμφανίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους σωματοφύλακές του ... Εμεινα άφωνη από την έκπληξη», διηγείται η μητέρα της Μπρούνι.

«Τότε η Κάρλα βγήκε από το μπάνιο και μου λέει: Α, ξέχασα να σου το πω!».

Keywords
ψυχη, ερωτες, το φως, party, girl, top, γαλλια, σαρκοζι, νέα, γιου, εξι, μνήμη, θες, φως, εφημεριδες, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, διακοσμηση, βιντεο, αυτοκινητο, γυναικα, επιπλα, ηθοποιος, θεμα, καριερα, καταθλιψη, μητερα, μιλανο, προγραμμα, ρωμη, ρωτησε, σινεμα, τα νεα, τηλεφωνο, φως, χθες βραδυ, ωρα, απιστευτο, ατζεντα, αυρα, αφορμη, βιβλιο, βραδια, βραδυ, φαγητο, γεγονοτα, γινει, γιου, γοητεια, γονεις, διαστημα, διηγημα, εγινε, ειπε, υπαρχει, εξι, επιθυμια, εσωτερικων, ετων, ζευγαρια, ζωης, ιδια, ηλικια, η νταντα, υπηρχαν, θες, ησυχο, κεφαλαιο, κινητο, κυρια, λεπτομερειες, λειπει, λογο, μαλλια, μαμα, ματια, μυστικο, μπανιο, μυτη, νονα, παντα, οικογενεια, οκτω, ονομα, παιδι, παρισι, πεθανε, πετρα, πολιτεια, πορτα, πρωι, ραντεβου, σελιδες, συζυγο, σπιτι, τυφλα, τορινο, το φως, τραγουδιστρια, τρια, τριτη, φυσικα, ωρες, αντρες, βηματα, girl, μπροστα, μυαλα, παιχνιδι, ποζα, party, top, θετικα, υπεροχο, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα