Κάντε το σαλόνι σας έναν μικρό, καταπράσινο κήπο! (pics)


Και ενώ η κηπουρική έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα αρκετοί, όπως εγώ ας πούμε, που δεν έχουν καταφέρει -ίσως λόγω χρόνου - να καλλιεργήσουν κάτι. Αγαπώ τα φυτά, είμαι από τις τυχερές που έχω χωριό και έχω νιώσει τη χαρά του να φυτεύω κάτι, αλλά οι ρυθμοί της πόλης δεν επιτρέπουν πάντα τη σωστή φροντίδα που χρειάζονται τα φυτά για να αναπτυχθούν!

Επειδή όμως νομίζω πως ακόμα και μέσα στο σπίτι είναι υπέροχο να μπορείς να έχεις πρασινάδα, μια τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου και ένα υπέροχο είδος φυτών, δίνουν τη λύση!

Airplants!

Από τα

δάση, τις ερήμους και γενικά από τις περιοχές της κεντρικής και νότιας Αμερικής, τα airplants ανήκουν στο είδος tillandsia!

Είναι ένα είδος το οποίο αποτελείται από 650 διαφορετικές κατηγορίες φυτών με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Δεν χρειάζονται πότισμα! Έχοντας αναπτυχθεί σε περιοχές με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, δεν χρειάζονται τίποτε άλλο εκτός από το να ψεκάζεις 1-2 φορές (στις πολύ ζεστές μέρες) τα φύλα τους!

Δεν έχουν ρίζες (με την έννοια που τις έχουμε στο μυαλό μας). Τα μικρά ριζίδια που έχουν, παίζουν τον ρόλο της «άγκυρας» και έτσι είναι ικανά να αναπτυχθούν ακόμα και πάνω σε βράχια. Να σημειωθεί ότι λόγω των μικρών ριζών τους το πότισμα είναι περιττό!

Αρκετά από αυτά ανθοφορούν, με ορισμένα μάλιστα να έχουν και μυρωδιά!

Είναι ιδανικά για το εσωτερικό του σπιτιού καθώς μέσα σε μια γυάλα, μικρή η μεγάλη, με λίγες μόνο πετρούλες ή και άμμο μπορούν να ομορφύνουν τον χώρο με τα υπέροχα φύλλα τους και τις αποχρώσεις του πράσινου που παίρνουν!

Το να βρεις airplants είναι αρκετά εύκολο! "Google-άροντας" το όνομα τους, αρκετές σελίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό μπορούν να σε κατευθύνουν!

Στις φωτογραφίες παρακάτω θα πάρετε αρκετές ιδέες για το πως μπορείτε να τα βάλετε κι εσείς στο χώρο σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα