Και οι μοτοσικλετιστές έχουν ζωή

12:00 5/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Oι μοτοσικλέτες είναι για κάποιους ένα εποχιακό χόμπι. Για κάποιους άλλους τρόπος ζωής. Ενώ οι πιο φανατικοί λειτουργούν μαζί της, χειμώνα – καλοκαίρι, 365 μέρες το χρόνο. Σαφώς, οι παλαιοί γνωρίζουν τι πρέπει να έχουν μαζί τους, και ποιοι είναι οι κανόνες ασφαλούς οδήγησης. Οι νεότεροι όμως πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους, τους παρακάτω κανόνες που θα πρέπει να τους τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.

Εννοείται ότι το κράνος, τα γάντια, το μπουφάν και οι μπότες είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ για τον

αναβάτη αλλά και τον συνεπιβάτη που κινούνται τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα ταξίδια με τη μοτοσικλέτα τους. Η αγορά ενός καλοκαιρινού κράνους είναι ίσως μια καλή λύση, από το να μην φοράτε καθόλου. Τα ειδικά σπρέι για να αντιμετωπίσετε ένα τσίμπημα μιας μέλισσας είναι ακόμη πιο απαραίτητα για τους αναβάτες.

Μεταφορές σε δύο τροχούς

Μια έξυπνη λύση για να επεκτείνετε τις μεταφορικές ικανότητες της μοτοσικλέτας σας είναι τα Tailbags ή αλλιώς τσάντες σχάρας. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα προσφορών, σε τιμές αλλά και ποιοτικά στάνταρ. Δείτε τι ταιριάζει με τη μοτοσικλέτα σας - αλλά και την τσέπη σας - και κάνετε την αγορά που σας εξυπηρετεί.

Σαφώς, υπάρχει και η λύση με τα σακίδια πλάτης. Εδώ, υπάρχουν λύσεις με βάση των όγκο που μπορούν να μεταφέρουν. Όμως, αυτές θα πρέπει να ταιριάζουν περισσότερο στον συνεπιβάτη. Ειδάλλως, θα πρέπει να έχετε στο νου σας, ότι ένα σακίδιο μπορεί να σας κουράσει την πολύωρη οδήγηση.

Μην ξεχάσετε

Πάντα θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα εξής: Ένα σπρέι για τη λίπανση της αλυσίδας. Ιδιαίτερα στον χωματόδρομο, η λίπανση θα πρέπει να γίνεται, αφού, γίνει ένας καθαρισμός. Έχετε μαζί σας και ένα φακό, που θα χρησιμεύσει για τον εντοπισμό μιας βλάβης τη νύχτα. Mην αγνοήσετε να έχετε και μια ηλεκτρική τρόμπα, που θα σας χρειαστεί εκεί που δεν το περιμένετε! Οι περισσότερες συνδέονται με αντάπτορα 12 βολτ. Επίσης, με κόστος από 10 ευρώ μπορείτε να έχετε στην τσέπη σας ένα μικρό φορητό φορτιστή – μπαταρία για το κινητό σας.

Συντονίστε ή κατεβάστε στο κινητό σας το GPS. Θα σας βοηθήσει να κινηθείτε με ασφάλεια σε άγνωστους για εσάς δρόμους, επαρχιακά μονοπάτια κ.α.

Κάντε ένα τσεκ απ

Πριν από κάθε ταξίδι τσεκάρετε την πίεση των ελαστικών. Μια λάθος πίεση μπορεί να μεταβάλλει προς το χειρότερο την οδική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας. Επίσης, ένα ελαστικό με μειωμένη πίεση αυξάνει και την κατανάλωση καυσίμου.

Ελέγχετε τακτικά και την αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να έχετε μαζί σας και ένα σπρέι για τη λίπανση της. Κυρίως στις μοτοσικλέτες που κινούνται σε χωματόδρομους, η λίπανση της αλυσίδας θα πρέπει να γίνεται πιο συχνά.

Keywords
Τυχαία Θέματα