ΚΑΕ ΑΕΚ: Αντιγραφή τροπαίων λόγω… Φιλίππου!


Το αίτημα της προς τον Γιάννη Φιλίππου, να της επιστραφούν τα αυθεντικά 4 τρόπαια της σύγχρονης ιστορίας της, δεν είχε αποτέλεσμα κι έτσι η ΚΑΕ ΑΕΚ πήρε την απόφαση να φτιάξει πιστά αντίγραφα τους.
Η ΚΑΕ ΑΕΚ καταθέσει στις αρχές του 2016 επίσημο αίτημα προς τον Γιάννη Φιλίππου, να της παραδώσει τα αυθεντικά τρόπαια που κέρδισε η ομάδα την περίοδο που ήταν αυτός στα ηνία

της, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Έτσι, η Ένωση θα προχωρήσει στην κατασκευή αντιγράφων, τα οποία και θα τοποθετηθούν στην τροπαιοθήκη της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, οι προσπάθειες της ΑΕΚ, για να επιστρέψουν τα ιστορικά της κειμήλια, θα συνεχιστούν.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τα τρόπαια του πρωταθλήματος του 2002, του κυπέλλου Ελλάδας του 2000 και του 2001, αλλά και του κυπέλλου Σαπόρτα του 2001

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Το «μενού» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 θα «συμπεριλαμβάνει» άκρως συμβολικές και ιστορικές αναφορές. Οι σχετικές δράσεις (εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, ημερίδες κλπ.) θα κοινοποιούνται, παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες της «Βασίλισσας».

Για ένα λόγο παραπάνω, λοιπόν, σ’ αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο απαιτείται η ενίσχυση (και πλήρωση) του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Αρχείου.

Η ΑΕΚ Β.C. έλαβε την απόφαση να κατασκευάσει αντίγραφα και των τεσσάρων (4) τροπαίων της σύγχρονης Ιστορίας της, ήτοι των Κυπέλλων Ελλάδος 2000 και 2001, του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (Σαπόρτα) 2000, και του (ιστορικού ελέω της πρωτοφανούς ανατροπής) Πρωταθλήματος Ελλάδος του 2002. Εξυπακούεται, ότι θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου για την όσο το δυνατόν αρτιότερη και ακριβέστερη αντιγραφή τους. Τα τέσσερα τρόπαια θα τοποθετηθούν σε ειδική προθήκη, πλησίον της τροπαιοθήκης στην οποία δεσπόζει το βαρύτιμο, αυθεντικό (από κρύσταλλο Βοημίας) «Καλλιμαρμάρειο» Κύπελλο Κυπελλούχων 1968, το μοναδικό που διασώθηκε στο βάθος των ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2016 η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τον πρώην Πρόεδρο της ΑΕΚ ΚΑΕ, κύριο Γιάννη Φιλίππου, προκειμένου για την παράδοση των τροπαίων. Υπήρξαν διαπροσωπικές επαφές και με συνεργάτες ή πρώην στελέχη της ΑΕΚ ΚΑΕ, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση με την ελπίδα να ανακαλυφθούν τα πανάκριβα κειμήλια της «Βασίλισσας» και «επιστρέψουν» στη φυσική τους θέση.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις”.

Keywords
Τυχαία Θέματα