Ηράκλειο: Επί τάπητος τα μέτρα πρόληψης, ο συντονισμός φορέων και υπηρεσιών για τις πυρκαγιές


Τα μέτρα πρόληψης, ο συντονισμός φορέων-υπηρεσιών και η ετοιμότητα επέμβασης στις υπαίθριες δασικές πυρκαγιές συζητήθηκαν σήμερα στο συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Ηρακλείου Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της πυροσβεστικής, των

σωμάτων ασφαλείας, φορέων, υπηρεσιών, εθελοντές κ.ά.

«Το μήνυμα είναι απλό. Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε και να μην έχουμε φυσικά φαινόμενα δύσκολα και πυρκαγιές για το καλοκαίρι. Αν δεν βάζουμε φωτιά εμείς, κανείς άλλος δεν θα βάζει» δήλωσε ο κ. Κουκιαδάκης.

Επίσης, είπε πως «φέτος πάρθηκε και μια πρωτοβουλία σε μια μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει μετά από λίγες μέρες – το RUN GREECE -, όλοι οι αθλητές που θα πάρουν μέρος θα έχουν στη τσάντα που θα πάρουν με τα αθλητικά τους είδη, ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που έχουμε εκδώσει με την πυροσβεστική, κάποια μηνύματα για την οδική ασφάλεια και στο έντυπο του RUN GREECE θα είναι επίσης τα μηνύματα του ΚΕΘΕΑ για την απεξάρτηση. Δηλαδή θα είναι αφιερωμένο το φετινό RUN GREECE στην απεξάρτηση στην πολιτική προστασία και στην οδική ασφάλεια» είπε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου, πύραρχος Μανώλης Δαμουλάκης τόνισε: «Γίνεται προσπάθεια για την καλύτερη συνεργασία και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, καθώς και η αξιοποίηση των εθελοντών, αλλά και όσο γίνεται η καλύτερη ενημέρωση και των πολιτών μέσα από δράσεις και ενέργειες, έτσι ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φέτος στην αντιμετώπιση των υπαίθριων πυρκαγιών».

Όπως ανέφερε ο κ. Δαμουλάκης αξιολογώντας την εμπειρία όλων των προηγούμενων ετών και ιδιαίτερα των τελευταίων, «κάνουμε όλες τις διορθωτικές κινήσεις για να είμαστε έτοιμοι και καλύτεροι για τη φετινή χρονιά». Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου Γιάννης Λεονταράκης ανέφερε πως έγινε ένας απολογισμός της χειμερινής περιόδου που κατά κοινή ομολογία ήταν άκρως επιτυχημένη και ακολούθως αναφέρθηκε στον προγραμματισμό και τον συντονισμό με όλους τους συναρμόδιους φορείς, όσον αφορά την αντιπυρική περίοδο, η οποία ξεκινά από τον επόμενο μήνα, «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουμε» όπως είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα