ΗΠΑ: Οι απειλές της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας είναι σοβαρές


«Υπάρχουν κάποιοι παληκαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο πρακτορείο Ρόιτερς, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιο βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μια τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε

να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική.

«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια», είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Τραμπ σε Κιμ Γιονγκ Ουν: Είσαι τρελός! Εγώ θα σε εξοντώσω!

Ένας λεκτικός πόλεμος. Μια κόντρα που ξεπερνά τα όρια και προκαλεί παγκόσμιο συναγερμό! Κιμ Γιογνκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ δεν «πατάνε το κουμπί» αλλά… ανοίγουν το στόμα τους και εκτοξεύουν απειλές. Απειλεί η Βόρεια Κορέα τις ΗΠΑ και η Ουάσινγκτον απεντά με τον ίδιο τρόπο.

Η αρχή έγινε από την ομιλία (την πρώτη του ως πρόεδρος) του Ντόναλντ Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Εκεί όπου υποσχέθηκε να «εξοντώσει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα. Η συνέχεια δόθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα με τρόπο που δεν συνηθίζει: με διάγγελμα, σε πρώτο ενικό! «Θα τιθασεύσω τον γεροξεκούτη με φωτιά» ήταν ανάμεσα στις απειλές του Κιμ προς τον Τραμπ.

«Εγώ θα σε εξοντώσω»

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα άφηνε τις ειρωνίες και τις απειλές του Βορειοκορεάτη ηγέτη χωρίς να απαντήσει. Όπως κανείς δεν περίμενε να μην το κάνει μέσω twitter. Και το έκανε. Σχεδόν μόλις… ξύπνησε.

Το tweet του Αμερικανού προέδρου ξεκάθαρο, όπως και τα όσα είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν: δεν θα με εξοντώσεις εσύ, εγώ θα σε εξοντώσω.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, ο οποίος είναι προφανώς ένας τρελός που δεν τον νοιάζει να πεινάει (ο λαός του) ή να σκοτώσει το λαό του, θα δοκιμαστεί όπως ποτέ πριν», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα