"Ηeisenberg" του Σάιμον Στίβενς, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου


Το έργο του Σάιμον Στίβενς, «Ηeisenberg», παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 & Θαρύπου), από τις 3 Νοεμβρίου.

H Αρχή της Απροσδιοριστίας, που διατυπώθηκε το 1927 από τον Γερμανό φυσικό Βέρνερ Καρλ Χάιζενμπεργκ, ο οποίος είχε σπουδαία συμβολή στη θεμελίωση της Κβαντομηχανικής, για την οποία τιμήθηκε με το Νόμπελ Φυσικής του 1932, λέει ότι είναι αδύνατον να προσδιοριστεί ταυτόχρονα και με ακρίβεια

η θέση και η ορμή ενός σωματίου.

Ο Βρετανός συγγραφέας Σάιμον Στίβενς, ο οποίος αγαπά τις εκπλήξεις και ξέρει ότι οι άνθρωποι μας επιφυλάσσουν πολλές, ενδιαφέρεται όχι τόσο για την Κβαντομηχανική καθαυτή, αλλά για το πώς μπορείς να παρατηρήσεις αυτή την αρχή της Φυσικής στις ανθρώπινες σχέσεις. Πιστεύει ότι η αντίληψή μας για τους ανθρώπους αλλάζει ανάλογα με το τι ξέρουμε γι’ αυτούς, τι βλέπουμε και από ποια σκοπιά το βλέπουμε.
Τι μπορεί να βγει από μια τέτοια συνάντηση;

Ήρωες του έργου είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Η Τζόρτζι είναι Αμερικανή που ζει στο Λονδίνο, είναι πληθωρική και η αλήθεια της είναι γεμάτη ψέματα. Μιλάει πολύ, γελάει, βρίζει, διεκδικεί, κι έχει έναν 19άχρονο γιο, που, πριν δυο χρόνια, έφυγε στην Αμερική κι έριξε μαύρη πέτρα πίσω του. Ο Άλεξ είναι Ιρλανδός, είναι λιγομίλητος, κρατάει μια ζωή ημερολόγιο, αγαπάει τη μουσική, είναι περιπατητής, πενθεί ακόμα την πρώτη του αγάπη και διατηρεί ένα χασάπικο που δεν πάει καλά. Είναι και οι δυο τους μόνοι. Εκείνη σαραντάρα, εκείνος πάνω από 70. Γνωρίζονται, όταν εκείνη τον βλέπει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό, πηγαίνει πίσω από το παγκάκι που κάθεται και του σκάει ένα φιλί στον σβέρκο.

Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κεντρική Σκηνή: Αντισθένους 7 & Θαρύπου - Αθήνα, τηλ.: 210 9212900.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: από 3 Νοεμβρίου 2017 έως 1 Απριλίου 2018: Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 19:00. Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: Τετάρτη και Πέμπτη: κανονικό: 14 ευρώ, φοιτητικό: 12 ευρώ, ανέργων: 10 ευρώ, Σάββατο και Κυριακή: κανονικό: 17 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων: 15 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr και αθηνόραμα.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα