Ιαπωνία: Ήχησαν σειρήνες πολέμου λόγω του πυραύλου της Β. Κορέας (pics&vid)


Σειρήνες πολέμου ήχησαν νωρίς το πρωί στην Ιαπωνία, λόγω της εκτόξευσης του πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί της Ιαπωνίας σταμάτησαν το κανονικό τους πρόγραμμα με μία προειδοποίηση τύπου «J-Alert». «Πύραυλοι πυροδοτήθηκαν από την Βόρεια Κορεα. Παρακαλώ μεταβείτε σε ένα ανθεκτικό κτίριο ή υπόγειο», ήταν

το μήνυμα που μετέδιδαν.

Τι είναι ο συναγερμός J-Alert:

Ο συναγερμός J- Alert είναι ένα πανευρωπαϊκό σύστημα προειδοποίησης στην Ιαπωνία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2007. Έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει γρήγορα το κοινό για διάφορες απειλές. Το σύστημα αναπτύχθηκε με την ελπίδα ότι οι έγκαιρες προειδοποιήσεις θα επιταχύνουν τους χρόνους εκκένωσης και θα συμβάλλουν στον συντονισμό της αντίδρασης έκτακτης ανάγκης.

Όλες οι προειδοποιήσεις, εκτός από τις αυστηρές προειδοποιήσεις καιρού, μεταδίδονται σε πέντε γλώσσες: Ιαπωνικά, Αγγλικά, Μανδαρινικά, Κορεάτικα και Πορτογαλικά.



Σταμάτησαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν προσωρινά να διέρχονται από τους συρμούς, ενώ υπήρξε προειδοποίηση για τον πύραυλο και στα μεγάφωνα της πόλεις του Χοκάιντο στην Ιαπωνία.

«Ξύπνησα από τις ειδοποιήσεις που έρχονταν στο κινητό μου και έλεγαν για την εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα », δήλωσε ο 41χρονος Ayaka Nishijima, υπάλληλος σε γραφείο στη Μαριόκα και συμπλήρωσε «Δεν αισθάνομαι καθόλου προετοιμασμένος. Ακόμα κι αν έχουμε αυτές τις ειδοποιήσεις, δεν έχουμε πουθενά να κρυφτούμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξεφύγουμε από το παράθυρο », είπε στο Reuters.



Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: Κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατευθούν ζωές

Από την μεριά του ο πρωθυπουργός Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, καθησύχασε τους πολίτες, αναφέροντας στα κρατικά μέσα πως θα «καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές των ανθρώπων». Ο ίδιος μάλιστα συνομίλησε και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για περίπου 40 λεπτά στο τηλέφωνο, ενώ ο επικεφαλής της υπουργικής γραμματείας της χώρας χαρακτήρισε το γεγονός ως μία πρωτοφανής και σοβαρή απειλή.

Όσον αφορά τον πύραυλο που εκτόξευσε o Κιμ Γιονγκ Ουν, εκείνος φαίνεται αν είναι μεσαίου βεληνεκούς, ενώ ο τύπος του μοιάζει με αυτόν που είχε εκτοξεύσει τον Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα