Η Φωτίου θέλει τα παιδιά στα σχολεία μέχρι τις 8 το βράδυ


Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά να παραμένουν εντός του σχολείου μέχρι τις 9 το απόγευμα, όπως είπε η Θεανώ Φωτίου την Πέμπτη στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Κατσαφάδου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τα παιδιά θα μένουν στο ολοήμερο σχολείο ως τις 4 μ.μ. και στη συνέχεια θα πηγαίνουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία.

"Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16.00 και μετά θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατ. και τα οποία φέτος θα ανασχεδιάσουμε", ανέφερε η κ. Φωτίου.

"Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ. Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 20.00 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ", πρόσθεσε.

Ακόμη εξήγγειλε "πολύ σύντομα την ίδρυση περισσότερων βρεφικών σταθμών» λέγοντας ότι «το περσινό σύστημα που εφαρμόσαμε με το voucher ανέδειξε αυτό που ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί, ότι δηλαδή η χώρα δεν έχει βρεφικούς σταθμούς". "Αυτό το μελετάμε στο υπουργείο μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών και μαζί με το Ανάπτυξης, για να μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό των βρεφικών σταθμών" σημείωσε.

Υπενθύμισε επίσης ότι "δώσαμε για πρώτη φορά το δικαίωμα 45.000 παιδιά να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς που προέρχονταν όχι μόνο από εργαζόμενες μητέρες, αλλά από άνεργες μητέρες και από φτωχές οικογένειες".

Keywords
Τυχαία Θέματα