Η UEFA ανακοίνωσε πολύ μεγάλες αλλαγές στο Τσάμπιονς Λιγκ !


Οι αλλαγές που ετοίμαζε η UEFA αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τριετία 2018-2021 είναι πλέον επίσημες, αφού η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία τις ανακοίνωσε στους 155 συλλόγους που συμμετέχουν σε αυτές.

1. Πλέον τα δυο πρώτα ματς των ομίλων θα γίνονται στις 20.00 και τα υπόλοιπα έξι στις 22.00. Τίποτα δεν αλλάζει όσον αφορά στις ώρες διεξαγωγής των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ.

2. Όσον αφορά στις ομάδες που θα στελεχώνουν τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι 26 από τις 32 θα είναι ήδη

γνωστές από το τέλος της προηγούμενης σεζόν και θα είναι οι εξής:

16 ομάδες από τις πρώτες τέσσερις χώρες στην κατάταξη. Για την ώρα δηλαδή Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία θα βάζουν αυτόματα τις πρώτες τέσσερις ομάδες των πρωταθλημάτων τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χωρίς προκριματικά.

4 ομάδες από τις χώρες 5 και 6 (Πορτογαλία και Γαλλία στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν). Δηλαδή ο πρώτος και ο δεύτερος από τις συγκεκριμένες χώρες).

4 ομάδες από τις χώρες 7 έως και 10 (Ρωσία, Ουκρανία, Βέλγιο, Ολλανδία στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν). Οι πρωταθλητές δηλαδή.

Ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ.

Εάν ο κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ήδη μία από τις ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη θέση και από το πρωτάθλημα τότε η 11η χώρα της βαθμολογίας θα βάλει αυτόματα ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εάν ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ είναι ήδη μία από τις ομάδες που έχουν εξασφαλισμένη θέση και από το πρωτάθλημα τότε η 5η χώρα βάζει και τρίτη ομάδα αυτόματα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μέσω προκριματικών θα περνούν άλλες έξι ομάδες σε αντίθεση με τις δέκα που έπαιρναν τα εισιτήρια μέχρι τώρα. Τα προκριματικά θα διεξάγονται με το τωρινό format, δηλαδή τον χωρισμό των ομάδων σε πρωταθλητές (4 εισιτήρια) και μη πρωταθλητές (2 εισιτήρια).

Σε ό,τι αφορά τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μόνο οι 17 από τις 48 ομάδες είναι γνωστές από πριν και οι υπόλοιπες προκύπτουν από προκριματικά. Ουσιαστικά η μοναδική αλλαγή έγκειται στο ότι η 5η θέση στην κατάταξη των χωρών βάζει αυτόματα δεύτερη ομάδα στους ομίλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα