Η Emirates και η flydubai ενώνουν τις δυνάμεις τους και ανακοινώνουν νέα συμφωνία ευρείας συνεργασίας


24 Ιουλίου 2017 – Η Emirates και η flydubai ανακοίνωσαν τη νέα, ευρεία συνεργασία τους, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο αεροπορικές εταιρίες με βάση το Ντουμπάι ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες μοναδικές ταξιδιωτικές επιλογές. Και οι δύο αεροπορικές εταιρίες θα συνεχίσουν να διοικούνται αυτοτελώς, ωστόσο θα αναβαθμίσουν η μία το δίκτυο της άλλης, θα τελειοποιήσουν τις λειτουργίες τους, αυξάνοντας από κοινού το ρυθμό ανάπτυξής τους.

Η

καινοτόμα συνεργασία θα αφορά, πέρα από τις πτήσεις κοινού κωδικού, στη σύμπραξη των δικτύων και τον κοινό συντονισμό των δρομολογίων. Το νέο μοντέλο θα δώσει στους πελάτες της flydubai αδιάκοπη σύνδεση με τους παγκόσμιους προορισμούς της Emirates, που εκτείνονται στις έξι ηπείρους. Από την άλλη, οι επιβάτες της Emirates θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στους προορισμούς του ισχυρού περιφερειακού δικτύου της flydubai.

Ακόμη, οι δύο αεροπορικές θα επεκτείνουν περαιτέρω τον κόμβο τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, συντονίζοντας από κοινού τα συστήματα και τις λειτουργίες τους ώστε να προσφέρουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, μέσω του υπερσύγχρονου αεροδρομίου – που πρόσφατα αναδείχθηκε ως αυτό με τους περισσότερους διεθνείς επιβάτες παγκοσμίως.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Emirates Group και πρόεδρος της flydubai, δήλωσε σχετικά: "Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας γεμίζει ενθουσιασμό, μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την Emirates και τη flydubai, όσο και για τον κλάδο της αεροπλοΐας στο Ντουμπάι. Και οι δύο εταιρίες έχουν μια πολύ επιτυχημένη πορεία μέσα στα χρόνια, έχοντας αναπτυχθεί ανεξάρτητα. Με αυτή τη νέα συνεργασία αναμένεται ότι τα συμπληρωματικά μοντέλα των δύο εταιριών θα απογειώσουν την προστιθέμενη αξία για τους επιβάτες, για τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και για το Ντουμπάι”.

Σήμερα, η Emirates διαθέτει ένα στόλο αποτελούμενο από 259 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, που πετά σε 157 διαφορετικούς προορισμούς – συμπεριλαμβανομένων και 16 σημείων που αφορούν αποκλειστικά μεταφορά φορτίου. Η flydubai διαθέτει 58 Boeing 737 νέας γενιάς που πετούν σε 95 προορισμούς. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, σχηματίζουν πια ένα δίκτυο 216 συνολικά προορισμών.

Η συνεργασία αυτή σκοπό έχει τη βελτιστοποίηση των δικτύων και των δρομολογίων των δύο εταιριών καθώς και το άνοιγμα νέων συνδέσεων, ώστε να δίνει ακόμη περισσότερες επιλογές στους επιβάτες. Επιπλέον, η νέα σύμπραξη πρόκειται να βοηθήσει και τις δύο εταιρίες να αλληλοτροφοδοτήσουν με ακόμη περισσότερη κίνηση τα συμπληρωματικά δίκτυά τους.

Έως το 2022, το συνολικό δίκτυο Emirates και flydubai αναμένεται να έχει φτάσει τους 240 προορισμούς, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από έναν στόλο αποτελούμενο και από αεροσκάφη Airbus 380.

Οι ομάδες των Emirates και flydubai συνεργάζονται σε μια σειρά από πρωτοβουλίες, τόσο στο εμπορικό σκέλος, όσο και στον προγραμματισμό του δικτύου, τις λειτουργίες αεροδρομίου, την εμπειρία των επιβατών και στα προγράμματα που απευθύνονται σε συχνούς επιβάτες.

Η συνεργασία θα κάνει τα πρώτα της βήματα τους επόμενους μήνες, με τις πρώτες ενισχυμένες ρυθμίσεις κοινών κωδικών να ξεκινούν το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

Ανήκοντας στην Investment Corporation of Dubai (ICD), τόσο η Emirates όσο και η flydubai λειτουργούν ανεξάρτητα και με διαφορετικές διοικητικές ομάδες.

Σχετικά με την flydubai

Έχοντας ως βάση το Ντουμπάι, η flydubai έχει ως αποστολή να «καταργήσει» τα σύνορα για τους ταξιδιώτες, ενισχύοντας τη συνδεσιμότητα ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες, κατά μήκος του διεθνώς επεκτεινόμενου δικτύου της. Από το 2009, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία της, η flydubai:

· Έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο περισσότερων από 90 προορισμών σε 44 χώρες.

· Εισήγαγε 63 νέα δρομολόγια προς προορισμούς οι οποίοι προηγουμένως δεν συνδέονταν απευθείας με το Ντουμπάι ή δεν εξυπηρετούνταν από κάποιον εθνικό μεταφορέα των ΗΑΕ με βάση από το Ντουμπάι.

· Λειτουργεί ένα στόλο 58 αεροσκαφών Boeing 737-800 νέας γενιάς και θα παραλάβει περισσότερα από 100 νέα αεροσκάφη μέχρι το τέλος του 2023.

· Τέλος, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία της flydubai ως μιας νέας αεροπορικής εταιρίας έχει ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη του Ντουμπάι, σύμφωνα και με το όραμα της κυβέρνησης του Ντουμπάι, δημιουργώντας τουριστικές και εμπορικές ροές σε προηγουμένως αναξιοποίητες αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επισκεφθείτε το www.emirates.gr. Για τα τελευταία νέα της flydubai, μπορείτε να επισκεφθείτε το news.flydubai.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα