Γερμανικές εκλογές - Μάρτιν Σουλτς: Οδυνηρή εκλογική επιτυχία της ακροδεξιάς


Τα πρώτα exit polls στις γερμανικές εκλογές δείχνουν ήττα των Σοσιαλοδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς αφού το SPD φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 20% ποσοστό που συνιστά τη χειρότερη επίδοση των Σοσιαλοδημοκρατών στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

H πρώτη αντίδραση του Μάρτιν Σουλτς είναι να μιλήσει για οδυνηρή επιτυχία της ακροδεξιάς.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Τα spd θα συνεχίσει να μάχεται για τα ιδανικά και τις αξίες της. Ευχαριστώ τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ όλους τους υποστηρικτές μας που έδωσαν μάχη και έκαναν προεκλογικό αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή όλους που συνέρρευσαν στο επιτελείο μας, κυρίως τη νεολαία του κόμματος που όλη την ώρα βρίσκονταν επί ποδός για να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία.

Προφανώς δεν καταφέραμε να διευρύνουμε την παραδοσιακή εκλογική μας πελατεία εδώ δίπλα μου στέκονται όλοι όσοι συνέβαλαν στον αγώνα μας.
Εκείνο που μας στενοχωρεί είναι αυτή η εκλογική επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος.

Η υποδοχή ενός εκατομμυρίου Προσφύγων φυσικά και διχάζει τη Γερμανία. Για πολλούς αυτοί οι πρόσφυγες συνιστούν απειλή, τους φοβούνται. Εμείς δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Αποστολή μας να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη δημοκρατία και την ανεκτικότητα για μια ανοιχτή κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα