Γερμανία: Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σε δύο νεοναζί διότι είχαν επιτεθεί σε αιτούντες άσυλο


Η γερμανική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε ποινές φυλάκισης τριών ετών και οκτώ μηνών δύο μέλη μιας οργάνωσης της άκρας δεξιάς οι οποίοι είχαν επιτεθεί σε αιτούντες άσυλο το 2015 και το 2016, χρονιές κατά τις οποίες η Γερμανία υποδέχθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες.
Δικαστήριο της Δρέσδης, στη Σαξονία (ανατολικά) έκρινε ενόχους τους δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 27 ετών, που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν σε πολλούς πρόσφυγες, σε μια εστία υποδοχής αιτούντων άσυλο, αλλά και σε ένα κτίριο που αποτελούσε μέρος μιας εναλλακτικής πρωτοβουλίας

στέγασης.

Ο 27χρονος καταδικάστηκε επίσης για μια επίθεση που διαπράχθηκε μαζί με άλλα μέλη της ακροδεξιάς εναντίον εναλλακτικών στη συνοικία Κόνεβιτς, στη Λειψία (ανατολικά), που είναι γνωστό πως αποτελεί προπύργιο ακτιβιστών της αριστεράς.

Οι δύο είχαν επίσης πάρει μέρος στις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών που είχαν οργανωθεί το 2015 στο Χαϊντενάου, όπου είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια εναντίον αστυνομικών. Πάνω από τριάντα αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί σε εκείνες τις διαδηλώσεις.

Οι δύο άνδρες ομολόγησαν την ενοχή τους πριν από τη δίκη, για να εξασφαλίσουν επιεικέστερες ποινές.

Οι δικαστές εξάλλου χαρακτήρισαν «εγκληματική οργάνωση» την οργάνωσή τους, την Freie Kameradschaft Dresden (ή «Ελεύθερη Συντροφικότητα της Δρέσδης»), πολλά μέλη της οποίας αναμένεται να προσαχθούν το φθινόπωρο ενώπιον της δικαιοσύνης της Δρέσδης για παρόμοια εγκλήματα.

Η οργάνωση αυτή δημιουργήθηκε για να σπείρει τον τρόμο στους πρόσφυγες και στους πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς και κάθε ενέργειά της σχεδιαζόταν προσεκτικά, αποφάνθηκε το δικαστήριο, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα από τον Ιούνιο του 2015 εναντίον της «Ελεύθερης Συντροφικότητας της Δρέσδης», που υπάρχουν υποψίες ότι είχε δεσμούς με την Gruppe Freital, άλλη μια οργάνωση που κατηγορείται για επιθέσεις εναντίον εστιών υποδοχής προσφύγων στη Σαξονία. Οκτώ μέλη της δικάζονται από τον Μάρτιο στη Δρέσδη.

Οι βίαιες ενέργειες εναντίον των προσφύγων έχουν πολλαπλασιαστεί στη Γερμανία, κυρίως στο ανατολικό της τμήμα και ειδικά στη Σαξονία, μετά την υποδοχή ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα