Γεννηματά: Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας


«Βολές» κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στο μήνυμά της για τα 43 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«43 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, οι συνθήκες στη χώρα δεν μας επιτρέπουν να περιορισθούμε σε επετειακές εκδηλώσεις και αναφορές. Σήμερα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας» δηλώνει η επικεφαλής της Δημπκρατικής Συμπαράταξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές».

«Αδύναμη

και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο από την κρίση, (η κυβέρνηση) επιδίδεται χωρίς αιδώ, χωρίς κανένα δισταγμό, στη μάχη για την διατήρηση της εξουσίας με κάθε τρόπο. Τη δημιουργία και συντήρηση, όχι απλά ενός κράτους ημετέρων αλλά ενός ημέτερου κράτους. Όλο αυτό τον καιρό παρακολουθούμε την επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης, την υπονόμευση των ανεξάρτητων αρχών, τις άθλιες μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Όσοι αντιστέκονται στην επιβολή των σχεδίων τους στοχοποιούνται» αναφέρει η κ. Γεννηματά για να προσθέσει: «Οι εξεταστικές γίνονται όπου εκτιμούν ότι τους συμφέρει και χρησιμοποιούνται ως μέσο σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. Ενώ καλύπτονται απόλυτα οι παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών από την κυβερνητική πλειοψηφία. Ακόμη και η έρευνα για τις σκοτεινές ενέργειες και το πραξικόπημα που σχεδιαζόταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής, παρεμποδίζεται».

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «η προσπάθεια επιβολής καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ πρέπει να αντιμετωπισθεί» και πως όλοι «οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της» και «να στηρίξουμε όσους αντιστέκονται στα σχέδια ελέγχου και υπονόμευσης τους».

«Ο κύκλος αυτής της Κυβέρνησης κλείνει. Είναι ώρα να κινητοποιηθεί η ίδια η κοινωνία, οι πολίτες που διψούν για διαφάνεια, για περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε όσους αντιστάθηκαν στη Δικτατορία και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία» καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα