Γάλλος ΥΠΕΞ για Βόρεια Κορέα: Σε ένα μήνα ο Κιμ θα μπορεί να πλήξει στόχους σε ΗΠΑ και Ευρώπη

15:28 1/9/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, αναφερόμενος στις κινήσεις της Βόρειας Κορέας έβαλε στο τραπέζι ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο, λέγοντας ότι είναι πιθανό να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν χαρακτήρισε τις πυρηνικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ «ιδιαίτερα σοβαρές» και προέτρεψε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να προωθήσει

το διάλογο για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης.

«Βλέπουμε μια Βόρεια Κορέα, στόχος της οποίας είναι να έχει στη διάθεσή του πυραύλους που μπορούν να μεταφέρουν ένα πυρηνικό όπλο, αύριο κιόλας» είπε ο Γάλλος υπουργός, και συμπλήρωσε: «Σε μερικούς μήνες, αυτό θα είναι μια πραγματικότητα. Εκείνη τη στιγμή, όταν θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ ή ακόμη και την Ευρώπη – σίγουρα, όμως, την Ιαπωνία και την Κίνα- με πυρηνικό όπλο, η κατάσταση θα είναι εκρηκτική».

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών / Φωτογραφία: (AP Photo/Karim Kadim) Τα ξημερώματα της Τρίτης, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν ακόμη πύραυλο, προκαλώντας εκ νέου τις ΗΠΑ. Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν άμεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα