Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός και πρώην σύζυγος του σκηνοθέτη Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Αν Βιαζεμσκί


Την είδηση του θανάτου της πρώην συζύγου του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Βιαζεμσκί έκανε γνωστή η οικογένειά της ενώ το επιβεβαίωσε και ο εκδοτικός οίκος Gallimard που εξέδιδε τα βιβλία της.

Η Βιαζεμσκί ήταν εγγονή του Φρανσουά Μοριάκ. «Η Αν πέθανε σήμερα το πρωί. Ήταν πολύ άρρωστη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδελφός της, Πιερ. Η μυθιστοριογράφος νοσηλευόταν εδώ και περίπου έναν μήνα σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Η κοκκινομάλλα με το μοναδικό πρόσωπο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1966, σε ηλικία 20 ετών, στην ταινία «Στην τύχη ο Μπαλταζάρ» του Ρομπέρ Μπρεσόν. Ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον διάσημο σκηνοθέτη Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο οποίος ήταν 17 χρόνια μεγαλύτερός της.
Στον κινηματογράφο, έπαιξε σε πολλές ταινίες του Γκοντάρ μεταξύ των οποίων «Η Κινέζα» (1967), αλλά και, το 1968, στο «Θεώρημα» του Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Τα μυθιστορήματά της ήταν ως επί το πλείστον αυτοβιογραφικά. Είχε λάβει το 1998 το μεγάλο βραβείο μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας για το "Une poignée de gens", ένα βιβλίο για τις ρωσικές ρίζες της (από την πλευρά του πατέρα της). Συνολικά έγραψε γύρω στα 15 βιβλία. Το τελευταίο μυθιστόρημά της, "Un saint homme", κυκλοφόρησε στις αρχές του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα