Φρανκ Ζάπα: 8 κορυφαίες ατάκες του αμφιλεγόμενου απολιτίκ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής


Ο Φρανκ Ζάπα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή χτυπημένος από τον καρκίνο του προστάτη είχε προλάβει να δημιουργήσει αφήσει μία τεράστια μουσική, πολιτική και ιστορική παρακαταθήκη.

Τραγούδια, στίχους και μια προκλητική σατιρική θεώρηση των δημοσίων πραγμάτων, είναι μερικά μόνο από τα κληροδοτήματά του.

Βαθιά φιλοσοφημένος και πολιτικοποιημένος, δεν δίστασε να τα βάλει με την μεγάλη ιδέα του αμερικανικού ονείρου, τις ΗΠΑ, αλλά και τους Beatltes, με σατιρικές αναφορές σε ιδέες και μαζικές "εμμονές"

για κοινωνικές νόρμες.

Όλα τα διακωμώδησε με έναν απίστευτα έξυπνο και δαιμόνιο τρόπο. Τα αποφεύγματά του σίγουρα ξεχωρίζουν.

- Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το υδρογόνο επειδή είναι άφθονο, είναι και ο θεμέλιος λίθος του σύμπαντος. Εγώ το αμφισβητώ. Λέω ότι υπάρχει περισσότερη βλακεία από υδρογόνο και αυτός είναι ο θεμέλιος λίθος του σύμπαντος.

–Λοιπόν, Φρανκ, έχεις μακριά μαλλιά. Αυτό σε καθιστά γυναίκα; – Εσύ έχεις ξύλινο πόδι. Αυτό σε καθιστά τραπέζι; ... ήταν η απάντησή του σε δημοσιογράφο.

-Η δημοσιογραφία της ροκ μουσικής έχει να κάνει με δημοσιογράφους που δεν ξέρουν να γράφουν, που παίρνουν συνεντεύξεις από ανθρώπους που δεν ξέρουν να μιλούν, για αναγνώστες που δεν ξέρουν να διαβάζουν.

- Αν θες να πηδήξεις, πήγαινε στο πανεπιστήμιο. Αν θες να μορφωθείς πήγαινε στη βιβλιοθήκη.

- Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν είναι ανοιχτό…

- Η πολιτική είναι το παρακλάδι της ψυχαγωγίας της βιομηχανίας.

- Η μουσική είναι η μοναδική θρησκεία που πραγματοποιεί όσα υπόσχεται

-Ο κομμουνισμός δεν έπιασε, επειδή στους ανθρώπους αρέσει να τους ανήκουν πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα