Έξαλλοι στον ΔΣΑ: Φήμες εξαίρεσής τους από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Βασίλης Αλεξανδρής, στον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Σε αυτήν επισημαίνει ότι η εξαίρεση των δικηγόρων από την υπαγωγή τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής αναφέρει στην επιστολή του, ότι σύμφωνα πληροφορίες που δεν έχουν μέχρι στιγμής διαψευσθεί, η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί νομοθετική πρωτοβουλία για τον «εξωδικαστικό

μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών», σύμφωνα με την οποία, εξαιρεί από το ρυθμιστικό της πεδίο τους δικηγόρους, καθώς "ως προϋπόθεση υπαγωγής των φυσικών προσώπων στον εξωδικαστικό μηχανισμό, φέρεται να τίθεται η πτωχευτική τους ικανότητα".

Η εξαίρεση των επιτηδευματιών (ατομικών επιχειρήσεων) που εκ του νόμου δεν διαθέτουν πτωχευτική ικανότητα, όπως οι δικηγόροι, από την διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης, συνιστά αδικαιολόγητη διάκριση σε βάρος τους, καθώς παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης, υπογραμμίζει ο κ. Αλεξανδρής στην επιστολή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα