Έτσι προκρίνεται η Εθνική στα πλέι οφ του Μουντιάλ


Στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου παρέμεινε η Εθνική ομάδα μετά το 0-0 απέναντι στη Βοσνία στη Ζένιτσα και κρατάει την τύχη στα χέρια της για να μείνει εκεί και να κερδίσει μια θέση στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Θυμίζουμε πως από τους 9 ομίλους των προκριματικών στη ζώνη της UEFA, η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου προκρίνεται απευθείας στα τελικά, ενώ οι 8 καλύτερες δεύτερες μπαίνουν σε διαδικασία playoffs. Για να προκύψουν οι 8 καλύτερες δεύτερες, μετρούν οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η κάθε ομάδα, αλλά

αφαιρούνται οι βαθμοί των αγώνων που έχει δώσει με την τελευταία ομάδα κάθε ομίλου.

Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει 12 βαθμούς στον 8ο όμιλο, οι τρεις βαθμοί της νίκης με το Γιβραλτάρ αφαιρούνται. Έτσι, η Εθνική "πέφτει" στους 9 βαθμούς.

Όταν ξεχωρίσουν οι 8 καλύτερες δεύτερες, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση την κατάταξη της FIFA τον Οκτώβριο του 2017, αφού τα playoffs είναι προγραμματισμένα για το Νοέμβριο του 2017. Επομένως, θα υπάρχει ένα γκρουπ ισχυρών κι ένα γκρουπ αδύναμων.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι μεταξύ των 8 καλύτερων δεύτερων, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τις ομάδες που βρίσκονται από κάτω της, καθώς αυτές αγωνίζονται είτε το Σάββατο (10/06) είτε την Κυριακή (11/06). Ωστόσο, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής, η ελληνική ομάδα θα παραμείνει σίγουρα στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs, αφού το Μαυροβούνιο δεν μπορεί να την προσπεράσει.

Επομένως, δείτε πώς διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή η κατάσταση, με την Ελλάδα να τοποθετείται στους αδύναμους:

Οι δεύτερες των ομίλων (σε 4 αγώνες)

Ιταλία 10 (9-4)

Γαλλία 10 (8-4)*

Πορτογαλία 9 (15-2)

Ελλάδα 9 (6-2)*

Ιρλανδία 8 (4-2)

Βόρειος Ιρλανδία 7 (6-2)

Ισλανδία 7 (6-5)

Σλοβακία 6 (7-2)

Μαυροβούνιο 4 (5-6)

* Γαλλία και Ελλάδα έχουν έναν αγώνα περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα