Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής: Νέο πρόγραμμα επιδότησης για φυσικό αέριο


H Εταιρία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων θέρμανσης ώστε να λειτουργούν με φυσικό αέριο θα εφαρμοστεί το 2018, παράλληλα με την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος που «έτρεξε» από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι αιτήσεις για υπαγωγή στο τρέχον πρόγραμμα μπορούν να κατατίθενται μέχρι τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, καθώς εξαντλήθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός και ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα

κατασκευών για το επόμενο τετράμηνο.

Σύμφωνα με την ΕΔΑ η εφαρμογή του προγράμματος οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση του ενδιαφέροντος για σύνδεση με το φυσικό αέριο.

Στο 9μηνο του 2017 στην Αττική έχουν υπογράψει σύμβαση σύνδεσης στο δίκτυο φυσικού αερίου συνολικά 17.500 νέα νοικοκυριά, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις συνδέσεις του 2016 και 45 % υψηλότερες από τον ετήσιο στόχο που ήταν 12.000 νοικοκυριά για όλη τη χρονιά (ο στόχος για το 2017 έχει ήδη αναθεωρηθεί σε 20.000 νοικοκυριά).

Η ΕΔΑ Αττικής αναφέρει ακόμη ότι «πρωταθλητής» στο ενδιαφέρον των καταναλωτών παραμένουν οι αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων που αγγίζουν ήδη τις 10.000, χάρη στη νομοθετική ρύθμιση που διευκόλυνε την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου, η ΕΔΑ Αττικής επικεντρώνεται στην εντατικοποίηση του ρυθμού συνδέσεων για τη βέλτιστη διαχείρισή τους λόγω αυξημένου φόρτου εργασιών των συνεργείων, ενώ θα συνεχίσει να μεριμνά για την παροχή κινήτρων που ευνοούν τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα