Ένοχος ο Μαντέλης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος


Ομόφωνα ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα ήταν η δωροδοκία του πρώην υπουργού Μεταφορών -επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- για τη σύμβαση ψηφιακοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997.

Τα χρήματα μπήκαν, με δύο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos,

που ανήκε στον κουμπάρο του, Γιώργο Τσουγκράνη.

Αντιθέτως, οι δικαστές ομόφωνα αποφάσισαν την αθώωση του Γιώργου Τσουγκράνη για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και για δωροδοκία, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς έκριναν ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

Οι κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι

Ένοχοι κρίθηκαν το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος, Ηλίας Γεωργίου, για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του κ. Μαντέλη, για απλή συνδρομή στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Ο τελευταίος αθωώθηκε από τη συνδρομή στη δωροδοκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα