Ενισχύεται ο χρυσός εν αναμονή του φορολογικού νομοσχεδίου


Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο χρυσός καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις εξελίξεις αυτή την εβδομάδα στο φορολογικό νομοσχέδιο και ενώ η Federal Reserve μπαίνει στην τελική ευθεία για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 7,10 δολ. ή 0,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 1.294,40 δολ. ανά ουγγιά.

Οι επενδυτές περιμένουν

αυτή την εβδομάδα η Γερουσία να προχωρήσει στην πολυαναμενόμενη ψηφοφορία για το φορολογικό νομοσχέδιο προκειμένου οι νομοθέτες να ξεκινήσουν στην συνέχεια τις διαπραγματεύσεις για την εκπόνηση ενός κοινό σχεδίου με τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στο μεταξύ, στο ραντάρ των επενδυτών μπαίνει και η επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 12-13 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Dallas Fed, Rob Kaplan, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την ανάγκη αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να στηρίξει μια απόφαση για άλλη μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

"Πιστεύω ότι θα είναι η κατάλληλη προσέγγιση, στο εγγύς μέλλον, να κάνουμε το επόμενο βήμα στη διαδικασία της απομάκρυνσης της νομισματικής στήριξης", αναφέρει ο Kaplan σε έκθεση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κεντρικής τράπεζας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Μικρά κέρδη και για το ασήμι, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου να προσθέτει 2,8 cents ή 0,2% στα 17,02 δολ. ανά ουγγιά. Στον αντίποδα, ο χαλκός Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,1% στα 3,135 δολ. η λίβρα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου κέρδισε 0,6% στα 950,80 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,7% στα 1.001,05 δολ. ανά ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα