Ένα παντοπωλείο της παλιάς Αθήνας, αναβιώνει στο Κολωνάκι (photos)


Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

Θυμάστε στις παλιές ελληνικές ταινίες τα γραφικά παντοπωλεία, με τα αμέτρητα ράφια γεμάτα με όλα όσα ήταν απαραίτητα για ένα σπίτι; Εδώ και λίγες ημέρες, ένα ανάλογο «παντοπωλείο» σας περιμένει στο Κολωνάκι, αναβιώνοντας την παλιά Αθήνα!

Το Yoleni’s Flagship Concept βρίσκεται στην οδό Σόλωνος 9 στο Κολωνάκι, σε ένα κτίριο 7 ορόφων και συνολικά 2500 τ.μ.! Πρόκειται για ένα κατάστημα, όπου θα βρείτε όλα όσα αναζητάτε από τον χώρο των τροφίμων, αλλά θα εντυπωσιαστείτε και από το ότι θα βρείτε προϊόντα που δεν γνωρίζατε

καν την ύπαρξή τους!

Ειδικότερα, η Yoleni's, στοχεύοντας πάντα στο να προσφέρει στον καταναλωτή μια ολοκληρωμένη γκάμα ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, έχει προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με γνωστά και καταξιωμένα brands στον χώρο των τροφίμων, όπως η “Φάρμα Μπράλου”, η “Daily Taste”, o “Φρεσκούλης”, η “GAEA”, η ηλεκτρονική πλατφόρμα εκλεκτών οίνων “Botilia.gr", η αλλαντοποιία “Sary”, τα γαλακτοκομικά “Ρούμελη”, οι καφέδες “Δρακούλη”, η “LaMiaStevia”, η “Citrus, άρωμα μνήμης”, η μπύρα “Νήσος”, τα αναψυκτικά “ΕΨΑ”, τα προϊόντα “Kalamata Papadimitriou” κ.ά.

Το Yoleni’s Flagship concept Store, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του οποίου ανέλαβε η “Gruppo Decorativo”, λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, εξυπηρετώντας σε καθημερινή βάση όλη την Αθήνα μέσω υπηρεσίας delivery και παρέχει τη δυνατότητα στον επισκέπτη-εξερευνητή να ζήσει μία μοναδική γευστική εμπειρία με ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών, σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον που θυμίζει έντονα τα παντοπωλεία της Αθήνας του 1950 και 1960!

Πιο αναλυτικά, στο -1 επίπεδο βρίσκεται εδωδιμοπωλείο 2.500 και πλέον εκλεκτών ελληνικών προϊόντων από επιλεγμένους παραγωγούς, χώρος κοπής αυθεντικών αλλαντικών και τυριών, χώρος με είδη αρτοποιίας, αλλά και οπωροπωλείο νέας γενιάς από τη “Veggie Stories” με ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά.



Στο ισόγειο λειτουργεί χώρος ελαφράς εστίασης, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την περίφημη Θρακιώτικη πίτα -η οποία παρασκευάζεται μπροστά στα μάτια σας σε μόλις 4 λεπτά- φρεσκοψημένο τσουρέκι κάθε 30 λεπτά, φρέσκες σαλάτες, εποχιακές σούπες, γιαούρτι πλαισιωμένο με γλυκές και αρμυρές λιχουδιές, πρωτότυπες γεύσεις παγωτού, ζεστά και κρύα σάντουιτς, καφέ και αναψυκτικά! Στον ίδιο όροφο στεγάζεται κάβα με περισσότερες από 230 επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών κρασιών, από το “Botilia.gr” και 20 ετικέτες ελληνικής μικροζυθοποιίας, αλλά και μπαρ υγείας όπου μπορεί κανείς να απολαύσει φρεσκοστυμμένους χυμούς, smoothies και υγιεινά κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ!



Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή….

Στον 1ο όροφο βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος κοπής κρεάτων σε συνεργασία με τη φημισμένη “Φάρμα Μπράλου”, όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα είτε να γευτεί επιτόπου ποιοτικά κρέατα, ιδιαίτερης και μη κοπής, με συνοδευτικά που ισορροπούν ιδανικά τη γεύση τους, είτε να τα προμηθευτεί για το σπίτι.

Στον 2ο όροφο βρίσκεται ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Πόλκα – Φροέλεν”, ο οποίος δραστηριοποιείται 40 χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης. Εσείς δηλαδή μπορείτε να απολαμβάνετε τα ψώνια σας χωρίς να έχετε την έννοια των παιδιών σας, τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά με παιχνίδι και δραστηριότητες.

Ο 3ος όροφος πρόκειται να φιλοξενεί καθημερινά μαθήματα μαγειρικής για τους λάτρεις του ποιοτικού φαγητού, σε συνεργασία με τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου, ενώ στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το μοναδικό στην Ελλάδα “Olive Oil Bar” όπου σε συνεργασία με την “GAEA” σας περιμένει ένα διαρκές πρόγραμμα σεμιναρίων και γευσιγνωσίας έξτρα παρθένου ελληνικού ελαιόλαδου.

Στον 4ο όροφο στεγάζεται ο πολυμορφικός χώρος εκδηλώσεων, με οπτικο-ακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο εύρος εκδηλώσεων -από σεμινάρια και παρουσιάσεις μέχρι εταιρικά events.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Yoleni’s Flagship Concept στη photo gallery της κεντρικής φωτογραφίας.

Πληροφορίες για την Yoleni’s:

Το www.yolenis.com είναι το πρωτοπόρο Ελληνικό ηλεκτρονικό delicatessen με 2300 αυθεντικά προϊόντα τοπικού χαρακτήρα περισσοτέρων από 180 μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ξεκίνησε το 2013 με προσήλωση στη προώθηση των προϊόντων της Ελληνικής γης, αναδεικνύοντας διεθνώς τον γαστρονομικό πλούτο μας. Τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα απολαμβάνουν ήδη καταναλωτές σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το φθινόπωρο του 2015 στις ΗΠΑ, μέσα σε 16 έως 36 ώρες από την παραγγελία!

Οι δράσεις της Yoleni's επεκτείνονται στην παροχή υπηρεσιών εταιρικού δώρου, με ευρύ δίκτυο πελατών, και στην κάλυψη εξαγωγικών projects, υποστηρίζοντας με προϊόντα και τεχνογνωσία συνεργάτες σε όλον τον κόσμο. Τα επόμενα μεθοδικά βήματα ανάπτυξης αφορούν επέκταση μέσω σημείων λιανικής, ξεκινώντας σύντομα με πρότυπο χώρο της Ελληνικής γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άνοιγμα σε νέες αγορές που ως σήμερα δεν έχει παρουσία με φυσικά σημεία πώλησης, όπως οι Η.Π.Α.

Στην αναγνωρισιμότητα και την ανάπτυξη της Yoleni’s σημαντικό ρόλο είχε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, που έλαβε τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία, προκαλώντας το ενδιαφέρον νέων αγορών για συνεργασία σε επίπεδο αντιπροσώπευσης. Το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» που στόχο έχει την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα, στηρίζει τις βραβευμένες επιχειρήσεις και τους παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα