Εκτεταμένα επεισόδια στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα - 5 τραυματίες - Επιτέθηκαν σε συνεργείο του ANT1


Στη Δραπετσώνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την πορεία για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και 2 τεχνικοί. Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα καφέ στο οποίο προξένησαν φθορές.

Ειδικότερα, το συνεργείο του ΑΝΤ1 που αποτελούνταν

από τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζανίτη και τους τεχνικούς Αλέξη Ποσνέ και Θωμά Μελέτη ξυλοκοπήθηκε από ομάδα περίπου 15 ατόμων. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαζανίτης δέχθηκε γροθιές στο κεφάλι, ο Αλέξης Πονσέ γροθιές και κλωτσιές και ο Θωμάς Μελέτης δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα πλευρά. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια στο Κερατσίνι ξεκίνησαν όταν το μπλοκ αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν όταν οι κουκουλοφόροι φτάνοντας έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ληξιαρχείο του Κερατσινίου έσπασαν την τζαμαρία στην είσοδο, ενώ έβγαλαν στο δρόμο καρότσια από σούπερ μάρκετ με τα οποία έστησαν οδοφράγματα.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, η ένταση μεταφέρθηκε στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου, όταν άγνωστοι είδαν αστυνομικούς και τους επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβών κρότου λάμψης με αποτέλεσμα οι άγνωστοι να αναγκαστούν σε υποχώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Επεισόδια και στην πορεία στη Θεσσαλονίκη

Περιορισμένης έντασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη στην πορεία για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια προκλήθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε με φραγμούς να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Πιο συγκεκριμένα, τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν η πορεία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, με τους κουκουλοφόρους να ξεφεύγουν από το μπλοκ και να πετούν πέτρες κατά των αστυνομικών. Αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν δύο προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ ένας άνδρας των ΜΑΤ τραυματίστηκε και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός ότι η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών έκανε τη ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Βόλος: Μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζημιές σε τράπεζες

Με δύο πορείες τίμησαν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, δεκάδες Βολιώτες που φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την ολοκλήρωση της δίκης και την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από αριστερές συλλογικότητες στην Πλατεία Ελευθερίας. Η δεύτερη πορεία, στην οποία συμμετείχαν κρανοφόροι και κουκουλοφόροι, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 από την Πλατεία Αγίου Νικολάου. Οι συμμετέχοντες έδειξαν τις «διαθέσεις τους από νωρίς, καθώς πέταξαν μπογιές έξω από τοπική εφημερίδα όπου φώναξαν το σύνθημα «Μπάτσοι και Δήμαρχοι ακούστε το καλά κανένας δεν αγγίζει του Πηλίου τα νερά. Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι».

Στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε στην οδό Δημητριάδος όπου κρανοφόροι έσπασαν την φωτεινή επιγραφή της Τράπεζας Eurobank στη συμβολή των οδών Δημητριάδος – Σκενδεράνη. Η πορεία κινήθηκε Κ. Καρτάλη και στην οδό Ανθ. Γαζή προκάλεσαν ζημιές σε ενεχυροδανειστήριο.

Κατεβαίνοντας στην οδό Ιωλκού, ομάδα μερικών νεαρών έστριψε στην οδό Γαλλίας αι πέταξε φυλλάδια, πέτρες και κόκκινες μπογιές στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα σε τοίχο στην οδό Ιωλκού, ενώ στην οδό Δημητριάδος, έσπασαν την ταμπέλα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το σύστημα συναγερμού.

Ζημιές προκλήθηκαν και στις τράπεζες στην οδό Ιάσονος και συγκεκριμένα στην Εθνική, στη Eurobank (Ιωλκού – Ιάσονος), ενώ νεαροί ξήλωσαν τα καλώδια από τις κάμερες στην Τράπεζα Πειραιάς (Ιάσονος – Καρτάλη). Ζημιές τέλος προκάλεσαν και στην Εθνική Τράπεζα (Ιάσονος – Τοπάλη). Γύρω στις 9.30 το βράδυ, η πορεία κατέληξε στο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Θόλο του Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκε.

Αγρίνιο: Φωτιές σε κάδους και χημικά

Επεισόδια ξέσπασαν και στο Αγρίνιο, όταν κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς. Μάλιστα μία από αυτές κατέληξε σε μπαλκόνι και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniotimes.

Επιπλέον, φωτιά έπιασαν και κάδοι απορριμάτων, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους κουκουλοφόρους.

Επεισόδια και στην Πάτρα

Εκτεταμένες υλικές ζημιές στις βιτρίνες καταστημάτων της οδού Μαιζώνος προκάλεσαν κουκολοφόροι, οι οποίοι βρέθηκαν στην πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα.

Στην πορεία στο κέντρο της Πάτρας συμμετείχαν περισσότερα από 300 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες 50 από αυτά ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα