Δύο κάλπες στην Ελλάδα για το δημοψήφισμα κατά του Μαδούρο (pics)


Σε περισσότερες από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο στήθηκαν κάλπες για το δημοψήφισμα κατά του Μαδούρο. Στην Ελλάδα είχαν στηθεί δυο κάλπες. Μια στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται και στις

φωτογραφίες, μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου. Να σημειωθεί ότι στην διαδικασία δεν συμμετείχε η πρεσβεία της Βενεζουέλας. Ο Νικολάς Μαδούρο δεν αναγνωρίζει το άτυπο δημοψήφισμα ως νόμιμο και είπε πως δεν θα έχει καμία ισχύ.

Στην Αθήνα την Κυριακή ψήφισαν 175 Βενεζολάνοι πολίτες, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.

Η κοινότητα των Βενεζολάνων στην Ελλάδα που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως το άτυπο δημοψήφισμα έγινε «για να εκπληρωθεί ο διπλός στόχος, που από τη μια θα επιδείξει την αντισυνταγματική σύγκληση του Μαδούρο, που επιδιώκει να κάνει μια εκλογική διαδικασία που θα αφήσει εκτός του μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και από την άλλη να γνωστοποιηθεί από πρώτο χέρι η γνώμη των Βενεζολάνων πολιτών σε αυτή την κρίσιμης σημασίας για το μέλλον του έθνους».





Keywords
Τυχαία Θέματα