Δριμύτατη καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο

23:24 4/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Η αυστριακή πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδικάζει με δριμύτητα σε σημερινές δηλώσεις της τα χθεσινοβραδινά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο, με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν να επισημαίνει πως πρόκειται για "φρικτή επίθεση εναντίον ανθρώπων που περπατούν ειρηνικά στο δρόμο" και να εκφράζει την αλληλεγγύη της Αυστρίας προς τη Βρετανία, τονίζοντας πως η σκέψη του είναι στα θύματα, στους οικείους και στους φίλους τους.

Τη συμπόνια του προς τα θύματα και τους οικείους τους

εκφράζει επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν, καταδικάζοντας "την τρομοκρατική επίθεση που συγκλονίζει εκ νέου τη Μεγάλη Βρετανία, με το Λονδίνο να γίνεται στόχος ενός φρικτού χτυπήματος, μόνον λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές".

"Συγκλονισμένη για τις θρασύδειλες επιθέσεις στο Λονδίνο", δηλώνει η πρόεδρος της αυστριακής Βουλής Ντόρις Μπούρες και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τη Βρετανία και τη συμπόνια της προς τα θύματα και τους οικείους τους.

"Φρικτή είδηση" χαρακτηρίζει σε δήλωση του τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, επίσης του Λαϊκού Κόμματος, τονίζει σε δηλώσεις του πως η τρομερή είδηση από το Λονδίνο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνον με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη, ενώ προειδοποιεί ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αυτή η τακτικότητα των επιθέσεων, αλλά θα πρέπει να ληφθούν όλα τα διαθέσιμα μέτρα για να αντιμετωπιστεί από κοινού και με όλες τις δυνάμεις η τρομοκρατία στην Ευρώπη.

"Εκφράζω φρίκη, λύπη, συγκλονισμό και οργή. Οι εγκληματίες δεν επιτρέπεται να εκμεταλλεύονται το Ισλάμ για τις εγκληματικές τους μηχανορραφίες", επισημαίνει ο πρόεδρος της "Πρωτοβουλίας Μουσουλμάνων Αυστρίας", Ομάρ αλ Ράβι.

Keywords
Τυχαία Θέματα