Δωρεάν όλα τα Μέσα Μεταφοράς στο Παρίσι


Για δεύτερη ημέρα σήμερα οι κάτοικοι του Παρισιού έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς εντελώς δωρεάν σε μια προσπάθεια των αρχών να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση η οποία έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η χειμερινή αιθαλομίχλη έχει καλύψει τον ουρανό

του Παρισιού και η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι χειρότερη των τελευταίων δέκα ετών, όπως αναφέρει η υπηρεσία Airparif που μετράει τα επίπεδα που δημιουργούν ανεπιθύμητες συνθήκες διαβίωσης.

Για σήμερα Τετάρτη, οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας μόνο τα αυτοκίνητα με μονό αριθμό κυκλοφορίας. Οι οδηγοί με ζυγό αριθμό κυκλοφορούσαν χθες, Τρίτη. Για όποιον παραβιάζει τον κανονισμό αυτό, το πρόστιμο που μπορεί να του επιβληθεί αγγίζει ακόμα και τα 35 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χθες επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πάνω από 1.700 οδηγούς.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, δήλωσε πως το νέφος που σκεπάζει την πρωτεύουσα αποτελεί απόδειξη της ανάγκης για τη μείωση της χρήσης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

Αυτή η κατακόρυφη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται στο συνδυασμό των εκπομπών από τα οχήματα και από την χειμερινή αιθαλομίχλη αλλά και λόγω των αδύναμων ανέμων που δεν σκορπούν τους ρύπους.

Πάντως, λόγω της αύξησης του επιβατικού κοινού στα μέσα μεταφοράς, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα προβλήματα. Μία από τις γραμμές του προαστιακού είχε μεγάλες καθυστερήσεις χθες, Τρίτη ενώ σήμερα δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια από το σταθμό Gare du Nord λόγω διακοπής ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα