Δήμος Πετρούπολης: Αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλαιού καμινιού


Την αποκατάσταση και αξιοποίηση του παλαιού καμινιού Πετρούπολης, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εξασφάλισαν η Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο δήμος Πετρούπολης και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), με την υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.535.000 ευρώ, χρηματοδοτείται

από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και αφορά κτίριο 635 τ.μ. με περιβάλλοντα χώρο συνολικής έκτασης 5.300 τ.μ..

Στόχος είναι η διαμόρφωσή του για την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων στον χώρο, η ένταξή του στην καθημερινή ζωή των πολιτών ως χώρου άθλησης και αναψυχής, καθώς και η αποκατάσταση της φυσιογνωμίας του τοπίου με τις κατάλληλες διαμορφώσεις για την ανάπτυξη πρασίνου. Παράλληλα το έργο θα συμβάλει στην ανάδειξη των καταλοίπων της λατομικής δραστηριότητας στην περιοχή παρέμβασης, ως στοιχείο ιστορικής συνέχειας.

Οι προβλεπόμενες εργασίες είναι: καθαιρέσεις και αποξηλώσεις, χωματουργικές εργασίες, εκσκαφή και αποκομιδή του δαπέδου του ισογείου και της οροφής του καμινιού με πλήρη στερέωση και αποκατάσταση της οροφής και της τοιχοποιίας του, ανακατασκευή του δαπέδου του δώματος και του μεταλλικού στεγάστρου και προσθήκη κηπευτικού χώματος στις θέσεις που προβλέπεται ανάπτυξη πρασίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα