Δήμος Χανίων: Παρεμβάσεις ανάπλασης από τη δημοτική αρχή


Στη διαμόρφωση της οδού Χάληδων που αποτελεί τον τουριστικότερο δρόμο της πόλης καθώς οδηγεί προς το παλιό λιμάνι προχωρά ο Δήμος Χανίων. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, το έργο είναι προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου και θα εκτελεστεί με ορίζοντα έναρξης των εργασιών το φθινόπωρο του 2018 μέσα από διεθνή διαγωνισμό.

Στην εργολαβία περιλαμβάνεται και η ανάπλαση της πλατείας «Τριμάρτυρης» όπου και βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης. Σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη οι βασικές παρεμβάσεις

που θα γίνουν στην οδό Χάληδων είναι η μονοδρόμηση της, η κατασκευή δικτύου οπτικών ινών, η αλλαγή του δικτύου αποχέτευσης και η αντικατάσταση των παλιών φωτιστικών.

Τα πεζοδρόμια και ο δρόμος θα είναι στο ίδιο επίπεδο, ενώ η κάλυψη της οδού θα γίνει με πλάκες και κυβόλιθους. Μετά την ολοκλήρωση του έργου η οδός θα γίνει δρόμος περιορισμένης κυκλοφορίας οχημάτων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και κυρίως για την τροφοδοσία καταστημάτων της περιοχής. «Παρεμβαίνουμε σε ένα σημείο ζωτικής σημασίας για την πόλη», τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στη συνοικία «Νέα Χώρα», έργο που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018. Ακόμα, προχωρούν όπως ανακοινώθηκε και οι διαδικασίες για την ανάπλαση της πλατείας μπροστά από το λιμάνι της Σούδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα