Διαμαρτυρία καλλιτεχνών την Πέμπτη έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης θα πραγματοποιήσει το πρωί της Πέμπτης το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ο κλάδος για το συνταξιοδοτικό.

Το δρώμενο διοργανώνεται, συμβολικά, μπροστά στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Πέμπτη, που γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων και θα διαρκέσει από τις 11:30 έως και τις 18:00.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο

κλάδος αναφορικά με τις συντάξεις των καλλιτεχνών και λογοτεχνών, το ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό των δημιουργών, την απαγόρευση παράλληλης καλλιτεχνικής δραστηριότητας των ηλικιωμένων καλλιτεχνών εάν συνταξιοδοτούνται, τη φορολογική-εισπρακτική πολιτική με την οποία η τέχνη αντιμετωπίζεται ως επιτήδευμα, την προώθηση του ελέγχου της διαχείρισης της Τέχνης από το ιδιωτικό κεφάλαιο με παρεμβάσεις και στο περιεχόμενο των τεχνών, καθώς και το μείζον ζήτημα της περικοπής των «τιμητικών» συντάξεων που προκαλεί στους καλλιτέχνες προβλήματα επιβίωσης.

«Με την κινητοποίηση απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία ζητά αναδρομικά την επιστροφή χρημάτων από τις λεγόμενες «τιμητικές» συντάξεις, εφαρμόζοντας «αναδρομικά» νόμο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου του 2012» αναφέρει στην ανακοίνωση το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα