Διαδηλώσεις στη Μπραζίλια υπέρ της παραίτησης του προέδρου Τέμερ


Χιλιάδες Βραζιλιάνοι συγκεντρώνονται από το πρωί στην Μπραζίλια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να διαδηλώσουν απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τέμερ που κατηγορείται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλα διαφθοράς.

Το πρωί οι τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι είχαν φτάσει στην πρωτεύουσα περίπου 200 λεωφορεία που μετέφεραν 5.000 ανθρώπους. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι στη διαδήλωση

θα συμμετείχαν 10.000 άνθρωποι, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να αποδειχθεί σημαντικά υψηλότερος.

Γύρω από το στάδιο Μάνε Γκαρίντσα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας, είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεκάδες διαδηλωτές φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το σύνθημα "Ούτε ένα δικαίωμα λιγότερο". Στόχος τους είναι να κάνουν πορεία μέχρι το κοινοβούλιο.

Η Φραντσίσκα Γκόμες, μια 59χρονη θυρωρός από το Σάο Πάουλο, μαζί με τρεις συναδέλφους της μετέφεραν ένα ψεύτικο, χαρτονένιο φέρετρο, στολισμένο με λευκούς σταυρούς και τη φωτογραφία του προέδρου. "Αναπαύσου εν ειρήνη Τέμερ", έγραφε η επιγραφή. "Αυτό είναι το τέλος της κυβέρνησης των πραξικοπηματιών" είπε η Γκόμες αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο ο 76χρονος πρόεδρος ανήλθε στην εξουσία το 2016, μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ από το αξίωμά της.

Keywords
Τυχαία Θέματα