"Διάχυση" της ιταλικής ανησυχίας και στις ασιατικές αγορές


Αρνητική εικόνα στη συνεδρίαση της Παρασκευής σημειώνουν οι ασιατικές αγορές, με τους φόβους για το τι θα μπορούσε να φέρει το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής να κάνουν έντονη την παρουσία τους και στα χρηματιστήρια της Ασίας.

Ακόμα, πιέσεις δέχονται οι ενεργειακές μετοχές, σε μια αναμενόμενη κίνηση μετά από το ράλι που κατέγραψαν στον απόηχο της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Στην

Ιαπωνία ο Nikkei έχασε 0,47% και στη Ν. Κορέα ο Kospi κατέγραψε πτώση 0,8%.

Στην Αυστραλία ο ASX πέφτει 1,02% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 1,24%.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite πέφτει 0,79%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, ανάπτυξη 0,6% κατέγραψε η οικονομία της Νότιας Κορέας την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με την επίδοσή της κατά το προηγούμενο τρίμηνο του έτους, με τη βιομηχανική δραστηριότητα να παρουσιάζει χαρακτηριστικά στασιμότητας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Το οικονομικό ύψος του ΑΕΠ της Νότιας Κορέας, καταγράφηκε στα 322,33 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, αυξημένο κατά 0,6% από το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις που ανέμεναν την οικονομική ανάπτυξη στο 0,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα