Δεσμεύτηκε η περιουσία του Γιάννου Παπαντωνίου


Την κινητή και την ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η δέσμευση της περιουσίας – της κατοικία του στην Κηφισιά, του γραφείου του στο κέντρο της Αθήνας αλλά και των λογαριασμών του σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα- έγινε με βούλευμα που εκδόθηκε μετά από αίτημα της νέας προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, που έχει και την ευθύνη των ερευνών.

Πριν

τη δέσμευση της περιουσίας, οι δικαστικές αρχές είχαν προχωρήσει σε έρευνα σε κατοικία και γραφείο, μετά και την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που έγινε πρόσφατα και με πρωτοβουλία της ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα.

Στις έρευνες των ελληνικών δικαστικών αρχών ώθηση έδωσε και η ενημέρωση από τις ελβετικές αρχές πως εντόπισαν δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνδέονται με τον πρώην υπουργό.

Αμέσως απεστάλη αίτημα δικαστικής συνδρομής από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ως σήμερα οι ελβετικές αρχές δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία από το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών και του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η απάντηση των ελβετικών αρχών, κρίνεται, ως εξαιρετικά σημαντική για τις έρευνες της ελληνικής Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου ενώ παράλληλα ερευνώνται και οι λογαριασμοί της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί, τυχαία, στην πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα