Δ. Παπαδημητρίου: Το 2017 η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει σημαντικά σημάδια ανάπτυξης


Παπαδημητρίου μιλώντας στο πλαίσιο του 6ου Ελληνικού Επενδυτικού Φόρουμ στη Νέα Υόρκη που διοργανώθηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο./pp kern' 1; font-kerning: normal;"br/pp kern' 1; font-kerning: normal;">Ο κ. Παπαδημητρίου εστίασε στην αισθητή βελτίωση που έχει συντελεστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σημαντικούς δείκτες της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα στους τομείς της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, του εξωτερικού εμπορίου, της βιομηχανικής παραγωγής και της μείωσης της ανεργίας.

Ελλάδα σε διάφορα πεδία (αγορά εργασίας, βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κ.α.) και εστίασε στους λόγους για τους οποίους αξίζει να επενδύσει κάποιος σήμερα στη χώρα. Όπως τόνισε, η επιχειρηματική κερδοφορία έχει αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό, η Ελλάδα διαθέτει εξειδικευμένο, άρτια καταρτισμένο και ανταγωνιστικό -από πλευράς κόστους- εργατικό δυναμικό, ενώ οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας που σχετίζονται με τη γεωστρατηγική της θέση, την πολιτική και νομισματική της σταθερότητα και τους απαράμιλλους φυσικούς πόρους που διαθέτει./pp kern' 1; font-kerning: normal;">

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος σημείωσε πως «Με τη θετική εξέλιξη της δεύτερης αξιολόγησης η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον και να επανέλθει στις αγορές. Ο ιδιωτικός τομέας, παρά τις αντιξοότητες, παρέμεινε δυναμικός, υποστήριξε την εθνική οικονομία, εξυγιάνθηκε σε μεγάλο βαθμό και δημιουργεί τις προσδοκίες που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το νέο αυτό περιβάλλον δημιουργεί μια ακόμη ευκαιρία για να επανέλθει η Ελλάδα στην κανονικότητα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στα μάτια των επενδυτών που αναμένουν να συνεχίσουμε αταλάντευτα τον δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, και της υλοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων με ενιαία φωνή και σταθερότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα