Δ. Λιάκος: Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να γυρίσουμε σε πορεία ανάπτυξης


Ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και πρόσθεσε: "Η Ελλάδα θα πείσει και θα εδραιώσει την παρουσία της στις αγορές βασιζόμενη σε ένα λεπτομερές πολιτικό πρόγραμμα που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις, με βαθιές αλλαγές στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία και στην υγεία κ.α".

Επισήμανε ότι "η προσέλκυση επενδύσεων είναι απαραίτητη για τη γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη και την αποκλιμάκωση της ανεργίας. Ωστόσο η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει

μια νέα, πληρέστερη αντίληψη για τη διακυβέρνηση, τη σχέση του πολίτη με το Δημόσιο, την εκπαιδευτική πολιτική και την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων".

Ο κ. Λιάκος υπογραμμίζει ότι μετά το πέρας του προγράμματος δεν θα εγκαταληφθεί η δημοσιονομική ισορροπία και δεν θα επιβραδυνθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Επίσης διαψεύδει τη φημολογία περί διάστασης απόψεων Μαξίμου-διαπραγματευτικής ομάδας, σημειώνοντας ότι "είχαμε όλοι την απόλυτη στήριξη και καθοδήγηση του πρωθυπουργού, γεγονός που είχε θετικό αντίκτυπο στην προσπάθεια και τη διάθεση του συνόλου της διαπραγματευτικής ομάδας".

Τέλος σε ερώτηση για το αν πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα δηλώνει ότι αυτό γίνεται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και υποστηρίζει ότι "σε κάποια θέματα, κυρίως εκτός των μνημονιακών δράσεων, το κυβερνητικό έργο θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να παράξει σημαντικά θετικά αποτελέσματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα