Χριστουγεννιάτικες ιδέες για δώρα από το Μουσείο Ακρόπολης


Το Γούρι του Μουσείου Ακρόπολης
Το γούρι του Μουσείου Ακρόπολης για το 2017 είναι εμπνευσμένο από την αριστουργηματική λεοντοκεφαλή – υδρορροή του Αρχαίου Ναού της Αθηνάς Πολιάδας, που κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. στη θέση του κατοπινού Ερεχθείου. Η πολύχρωμη κεφαλή του βασιλικού ζώου διακοσμούσε τη στέγη του ναού και συγχρόνως προφύλασσε το ιερό κτήριο από κάθε κακό. Το έκθεμα αυτό βρίσκεται στον 1ο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων.
Τιμή: 26,00€ / Σχέδιο: Κώστας Δημόπουλος

Διακοσμητικό κερί
Εμπνευσμένο από

την αριστουργηματική λεοντοκεφαλή – υδρορροή του Αρχαίου Ναού της Αθηνάς Πολιάδας, που κατασκευάστηκε το τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. στη θέση του κατοπινού Ερεχθείου.
Τιμή: 16,00€ / Σχέδιο: Κώστας Δημόπουλος

Ρόδι: σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης
Εμπνευσμένο από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Το έκθεμα βρίσκεται στον 1ο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων του Μουσείου Ακρόπολης.
Τιμή: 19,00€ / Σχέδιο: Τρεις Γραμμές

Εσάρπα ανθέμιο
Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το ανθέμιο του κεντρικού ακρωτηρίου της στέγης του Παρθενώνα (447–432 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στον 3ο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, στην Αίθουσα Παρθενώνα του Μουσείου Ακρόπολης.
Τιμή: 49,00€ / Σχέδιο: FASAC

Σετ βιβλιοστάτες
Εμπνευσμένο από μαρμάρινο άλογο μετόπης του Εκατομπέδου, του ναού που κατασκευάστηκε γύρω στο 570 π.Χ. στη θέση του κατοπινού Παρθενώνα. Το έκθεμα βρίσκεται στον 1ο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Έργων του Μουσείου Ακρόπολης.
Τιμή: 49,00€ / Σχέδιο: Κώστας Δημόπουλος



Keywords
Τυχαία Θέματα