Χιμένεθ: Με ταπεινότητα για τη νίκη


Να... χαμηλώσει τους τόνους μετά την μεγάλη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό επιχείρησε ο Μανόλο Χιμένεθ στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Αούστρια. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι πρέπει η ομάδα να συνεχίσει να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, τόνισε ότι πρέπει να έρθει η νίκη αύριο για να έχει μεγαλύτερη αξία η νίκη απέναντι στη Ριέκα και επεσήμανε (λέγοντας τρεις φορές τη λέξη) ότι το κλειδί για να είναι η πορεία της ομάδας

επιτυχημένη είναι η ταπεινότητα.

Πως θα διαχειριστεί την κατάσταση της ΑΕΚ;

«Θα έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τον Ολυμπιακό. Η αποκατάσταση θα είναι πλήρης, πιο δύσκολο θα είναι για το παιχνίδι της Κυριακής που θα είναι πιο σύντομο μετά την Αούστρια. Όπως λέω πάντα το καλύτερο αναλγητικό είναι η νίκη, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τις δύο διοργανώσεις».

Αν ανακατέψει την τράπουλα;

«Το πλέον ζωτικό πράγμα είναι η ξεκούραση και η αποκατάσταση κάποιων παικτών εν όψει και του ματς της Κυριακής. Όταν υπάρχουν ενδιάμεσα ματς, δεν μου αρέσει να σχεδιάζω από πριν, θα περιμένω μέχρι και αύριο για να περιμένω να δω ποιοι παίκτες είναι έτοιμοι».

Τις διαφορές των ματς Αούστρια και Ριέκα;

«Αν πιστεύουμε πως με μια νίκη τα έχουμε καταφέρει όλα, τότε έχουμε συμβιβαστεί με αυτό. Αυτό που κάναμε με Ριέκα έχει μεγάλη αξία, αλλά θα έχει μεγαλύτερη αξία αν καταφέρουμε δεύτερη νίκη με Αούστρια. Αυτό απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, θυσία, δουλειά και κυρίως ταπεινότητα».

Τι θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ για να διαχειριστεί την παρουσία της στην Ευρώπη;

«Πρώτα απ’ όλα δεν δέχομαι να υπάρχει έξτρα πίεση. Εμείς πατάμε στη γη και κερδίζοντας τον Ολυμπιακό δεν μας εγγυάται κανείς ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και πρώτα απ΄ όλα αυτό θα ήταν έλλειψη σεβασμού στους αντιπάλους που έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

Όσο είμαι εγώ η φιλοσοφία μου είναι να δίνουμε μάχη σε κάθε ματς. Ούτε είμαστε τόσο καταπληκτικοί τώρα, ούτε τόσο κακοί αν χάσουμε. Είναι υποχρέωση μας να κερδίσουμε όλα τα ματς. Το μόνο παιχνίδι που έχει αξία τώρα είναι με την Αούστρια και όχι ο Ολυμπιακός.

Γι’ αυτό στόχος της ΑΕΚ είναι το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αούστρια και μετά το πρωτάθλημα. Δεν μου αρέσει η υπερβολή, ούτε η ηττοπάθεια. Μου αρέσει η δουλειά και η ταπεινότητα. Και αυτό απαιτώ από τους παίκτες και το δίνουν. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι πως παίζει η ομάδα, ο μόνος τρόπος να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Πάντα θα έχουμε έναν αντίπαλο που θα προσπαθεί να σταματήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα