"Ατονία" στην Wall Street - έσπασαν το ανοδικό τους σερί στην εβδομάδα οι δείκτες


Wall Street: Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,2% στις 23.423 μονάδες, καταγράφοντας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα εννέα εβδομάδων. Ο S&P 500 έχασε 0,1% για να κλείσει στις 2,582 μονάδες, σπάζοντας επίσης ένα ανοδικό σερί 8 εβδομάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο στις 6,751 μονάδες, ενώ οριακή ήταν και η μεταβολή του στην εβδομάδα.

Χθες, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας έδωσαν στη δημοσιότητα τη δική τους πρόταση για την αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου, η οποία παρουσιάζει διαφορές

με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Προτού ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι δύο προτάσεις θα τεθούν επί τάπητος και οι επενδυτές δεν φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι σχετικά με τον χρόνο έγκρισής του, αφού δεν αναμένουν πως η φορολογική μεταρρύθμιση θα "περάσει" πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, αλλά ούτε καν και πριν τα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, η αγορά έστρεψε την προσοχή της στο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ασία. Χθες, αποστέλλοντας ισχυρό εμπορικό μήνυμα, ο Donald Trump διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν χρόνιες εμπορικές παραβιάσεις, ενώ υπερασπιζόμενος την ιδέα του οικονομικού εθνικισμού, ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πουν ναι σε συμφωνίες που "δένουν τα χέρια" της χώρας.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις αρχές του Νοεμβρίου μετά τα ισχυρά επίπεδα του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με την έκθεση του University of Michigan.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, σε "τρενάκι του λούνα παρκ" επιβιβάστηκε η μετοχή της Hertz η οποία από "άλμα" 11% που σημείωνε στις αρχικές συναλλαγές, έκλεισε με απώλειες 1%. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα κέρδη για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για στροφή στα θεμελιώδη της Hertz.

Keywords
Τυχαία Θέματα