"Αστακός" η Γαλλία εν όψει εορτών


«Η επίθεση στο Βερολίνο υπενθύμισε σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις ότι θα πρέπει (…) να φροντίσουν ότι όλες οι χριστουγεννιάτικες αγορές και όλες οι βραδινές λειτουργίες θα είναι ασφαλείς» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας Ζαν-Μαρκ Φαλκόν. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ο κίνδυνος μιας επίθεσης ανήμερα τα Χριστούγεννα είναι υπαρκτός, μολονότι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για κάποια συγκεκριμένη απειλή.

Στο καθεδρικό

του Στρασβούργου τα μέτρα ασφαλείας για την αποψινή λειτουργία θα είναι δρακόντεια και προβλέπουν μεταξύ άλλων ελέγχους, έρευνες σε τσάντες και σακίδια και περιορισμένη πρόσβαση. Παρόμοια θα είναι τα μέτρα και σε άλλες εκκλησίες, ιδίως στις μεγάλες πόλεις, σύμφωνα με τον Φαλκόν.

Ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν Ντομινίκ Λεμπρέν χαιρέτισε τα μέτρα, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν οι «ανησυχίες» που εκφράζουν οι πιστοί. Παραδέχτηκε πάντως ότι «είναι αδύνατον να προστατευτούν όλες οι εκκλησίες».

Στη Λιλ έχουν κινητοποιηθεί 1.250 αστυνομικοί και στρατιώτες, ενώ τα μέτρα σε ορισμένα σημεία στρατηγικής σημασίας στο κέντρο της πόλης έχουν ενισχυθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα