Απολαυστικό smoothie για το πρωί: Τα τρία υλικά που θα το απογειώσουν!


Θες ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη μέρα σου, που να είναι θρεπτικό, απολαυστικό και να κάνει καλό στη γραμμή σου;

Η ιδανική λύση είναι τα smoothies με φρέσκα φρούτα που σε χορταίνουν χωρίς να σε φορτώνουν με περιττές θερμίδες και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Επειδή όμως τα φρούτα δεν είναι αρκετά και ο οργανισμός σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά και από άλλες ομάδες τροφίμων, φρόντισε να προσθέσεις τα παρακάτω τρία υλικά στο μπλέντερ.

“Καλά”

λιπαρά

Όπως αναφέρει το marieclaire.gr, προκειμένου να σε κρατήσει το smoothie σου χορτάτη και ικανοποιημένη, είναι καίριας σημασίας να προσθέσεις “καλά” λιπαρά όπως λιναρόσπορο, φυστικοβούτυρο ή ξηρούς καρπούς.

Σκέψου πως μόνο μία κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο περιέχει 3γρ. λιπαρά, ενώ καλύπτει την καθημερινή σου ανάγκη για Ω3 λιπαρά. Η αγαπημένη μας συνταγή πάντως περιλαμβάνει 2 ώριμες μπανάνες, μισό ποτήρι γάλα αμυγδάλου και μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο.

Πρωτεΐνη

Παρά τα όσα πιστεύεις, δεν είναι απαραίτητο να προσθέσεις σκόνη πρωτεΐνης στο smoothie σου. Μπορείς να πάρεις μια γερή δόση του συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού, προσθέτοντας τόφου, γάλα σόγιας, γιαούρτι. Έτσι, το ρόφημά σου θα σου χαρίσει ενέργεια και καλή διάθεση, ενώ παράλληλα θα σε κρατήσει χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Φυτικές ίνες

Τα φρούτα δεν χαρίζουν μόνο υπέροχη γεύση στο smoothie σου, αλλά και μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες όχι μόνο θα σου χαρίσουν επίπεδη κοιλιά, αλλά θα σε βοηθήσουν και στο αδυνάτισμα. Οι καλύτερες πηγές φυτικών ινών είναι τα μούρα, το αβοκάντο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και η λαχανίδα, αλλά και οι ξηροί καρποί και οι σπόροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα