Αποκάλυψη: Οι βρετανικές Αρχές είχαν λάβει προειδοποίηση για τον βομβιστή του Μάντσεστερ


Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν σήμερα ότι εδώ και πέντε χρόνια υπήρχε ενημέρωση στις βρετανικές Αρχές για την ριζοσπαστικοποίηση του Σαλμάν Αμπέντι, του 22χρονου που αιματοκύλισε το Μάντσεστερ πυροδοτώντας εκρηκτικό μηχανισμό στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε.

Οι Αρχές είχαν ενημερωθεί για τον κίνδυνο που αποτελούσε ο Αμπέντι καθώς φέρεται να έλεγε σε φίλους του ότι «το να είναι κανείς βομβιστής αυτοκτονίας είναι ΟΚ».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι Αρχές ενημερώθηκαν πέντε φορές για την αλλαγή στάσης

του 22χρονου βομβιστή ενώ φέρονται να ήταν εν γνώσει τους ότι ο πατέρας του είχε σχέσεις με ισλαμιστική ομάδα στη Λιβύη που ήταν απαγορευμένη στη Βρετανία.

Όπως μετέδωσε το BBC δύο φίλοι του ήταν αυτοί που - ξεχωριστά ο καθένας - κάλεσαν την ειδική «κόκκινη γραμμή» της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για να εκφράσουν την ανησυχία τους ότι στήριζε την τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν μπει οι φωτογραφίες που αποκάλυψαν οι New York Times και δείχνουν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποίησε ο Αμπέντι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η βόμβα ήταν ο πιο εκλεπτυσμένος εκρηκτικός μηχανισμός που έχει εκραγεί στη Βρετανία από την εποχή του IRA.

Keywords
Τυχαία Θέματα