Απόδραση στην "Κορινθιακή Ελβετία" (pics)

10:55 6/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο Φενεός με τη μοναδική Λίμνη Δόξα, καταγάλανη και ονειρική, σε υψόμετρο 900 μέτρων, είναι μια πανέμορφη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας. Η κατασκευή της λίμνης "Δόξα" ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο ότι ο Φενεός έχει χαρακτηριστεί «Κορινθιακή Ελβετία», αφού η λίμνη βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Ζήρεια και Χελμός, θυμίζοντας αλπικά τοπία και λίμνες, ενώ τα χωριά που την περιτριγυρίζουν είναι πραγματικά πανέμορφα και κουκλίστικα.

Αξίζει να δείτε:

Τα χωριά του Φενεού:

Γκούρα:

Το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής, με μία πανέμορφη πετρόκτιστη πλατεία, βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας, με αρχοντικά του 19ου αιώνα, αποτελούν ιστορικά διατηρητέα μνημεία.

Καλύβια: Η Αρχαία Φενεός με πολλά αξιοθέατα και πράγματα να δείτε.

Μεσινό: χωριό στο οποίο μπορείτε να πάρετε μία ανάσα, να απολαύσετε το φαγητό σας ή τον καφέ σας.

Συβίστα: Με τη μοναδική εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Πανόραμα: Όπως λέει και το όνομά του, ένα χωριό με εκπληκτική θέα, στα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Μοσιά: Το πρώτο χωριό που συναντά κανείς με το που φτάνει στην περιοχή.


Επίσης μην παραλείψετε να επισκεφτείτε:

Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου: βρίσκεται πάνω από τη λίμνη, αποτελεί κτίσμα του 17ου αιώνα και η κύρια πόρτα της εκκλησίας αποτελείται από μια χρυσή εικόνα του Αγίου Γεωργίου, που προκαλεί το θαυμασμό του ταξιδιώτη.

Το αρχαιολογικό μουσείο του Αρχαίου Φενεού

Το Φράγμα, το οποίο κατασκευάστηκε το 1994 με στόχο να εξυπηρετηθούν οι αρδευτικές ανάγκες της περιοχής και έτσι προέκυψε και η τεχνητή λίμνη Δόξας.

Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που νιώθεις ότι βρίσκεται πάνω στη λίμνη, καθώς συνδέεται με τη στεριά με μια λεπτή λωρίδα γης

Βυζαντινός Ναός Αγίου Δημητρίου: με το χαρακτηριστικό πως στις τοιχογραφίες των αγίων οι Τούρκοι έχουν “βγάλει” τα μάτια.

Η λίμνη είναι μοναδική για πεζοπορία ή ποδηλασία περιμετρικά, απολαμβάνοντας το μοναδικό τοπίο. Κάποιοι κάνουν και καταδύσεις, ασφαλώς οι πιο τολμηροί. Τα καταπράσινα μαυρόπευκα που φτάνουν μέχρι τις όχθες, το γεγονός ότι θα δείτε να καθρεφτίζονται οι ψηλές κορυφές των Αροανίων και της Κυλλήνης στα νερά της, οι κρυμμένες ομορφιές, τα μικρά γραφικά χωριά καθιστούν την περιοχή ιδανική για αποδράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα