Αλλάζουν- πάλι- τον εκλογικό νόμο


Επιβεβαιώνονται τα σενάρια που θέλουν το Μαξίμου να απεργάζεται νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Πριν καλά- καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στον νόμο που πέρασε τον Ιούλιο, εισάγοντας την απλή αναλογική, έρχονται νέες αλλαγές.
Το περασμένο καλοκαίρι, ο νόμος δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 200 βουλευτών, ώστε να εφαρμοστεί από τις αμέσως επόμενες εκλογές

και έτσι το επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει βελτιώσεις, για να γίνουν οι 179 ψήφοι του Ιουλίου 200.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real FM, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, εάν αυτήν τη φορά ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές, ώστε να ισχύσει από τις προσεχείς εκλογές.

"Εάν έχουμε μία μετατόπιση των πολιτικών δυνάμεων, που δεν την υποστήριξαν (την απλή αναλογική) έτσι ώστε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους και να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, θα ήταν κάτι θετικό. Μένει να το δούμε", τόνισε ο κ. Σκουρλέτης στον Real FM, για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επεξεργάζεται τροποποιήσεις στον εκλογικό νόμο, ώστε να ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να επιτευχθεί ο στόχος των 200 θετικών ψήφων.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει μετατόπιση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λόγω της επανένταξης σε αυτήν του Γ. Παπανδρέου και πρώην υπουργών και στελεχών της, απάντησε ότι "είναι πολύ φθαρμένα αυτά τα υλικά, είναι πολύ θαμπά για να μπορούν να έχουν μία απήχηση, να είναι ελκυστικά μέσα στην κοινωνία".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "είναι περισσότερο μία εσωτερική υπόθεση ανθρώπων, οι οποίοι έχουν διανύσει μία διαδρομή και έχουν πολύ μεγάλες ευθύνες, αλλά αυτό δεν αφορά ευρύτερα τον ελληνικό λαό και τον ίδιο τον κόσμο που παλαιότερα παρακολουθούσε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα