Αλέξης Χαρίτσης: Έμπρακτη η εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας


«Η συμμετοχή της HSBC στο δεύτερο πρόγραμμα Trade Finance Facility και μάλιστα με ένα τόσο υψηλό πόσο που φθάνει τα 134 εκατομμύρια ευρώ δείχνει την ανανεωμένη εμπιστοσύνη των μεγάλων διεθνών τραπεζών στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης,

σε χαιρετισμό του στην ετήσια συνέντευξη τύπου της ΕΤΕπ.

«Το Trade Finance Facility είναι καρπός της πολύ στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει στο Υπουργείο Οικονομίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα τελευταία τρία χρόνια. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα που έρχεται να στηρίξει το εξωτερικό εμπόριο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αποτελεί μέρος του συνολικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού που υλοποιούμε και ο οποίος προτάσσει την ενίσχυση των εξαγωγών και τη βελτίωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.

Χάρη σε αυτή τη συνεργασία με την Τράπεζα, έπεσαν στην ελληνική οικονομία 2 δισ. ευρώ μόνο το 2017, ενώ για την επόμενη τριετία έχουμε ήδη δρομολογήσει ένα "pipe line" έργων ύψους 7 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

«Με τα κεφάλαια αυτό ολοκληρώθηκαν κρίσιμες υποδομές, όπως οι μεγάλοι εθνικοί οδικοί άξονες και υλοποιούνται πλήθος από μικρά και μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Χρηματοδοτούνται επίσης η έρευνα και η καινοτομία αλλά και οι νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από το νέο Ταμείο Συμμετοχών (EquiFund) που υλοποιούμε με την υποστήριξη της ΕΤΕπ.

Την ίδια στιγμή τρέχουν ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μία σειρά από προγράμματα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, τη χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης ιδιωτικών κατοικιών και δημόσιων κτιρίων αλλά και των δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα