Αγώνας μοτοσικλέτας 110 ετών!


Δεν είναι πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό. Είναι όμως ένας αγώνας αρκετά δημοφιλής στους φαν της μοτοσικλέτας. Ο λόγος για το Tourist Trophy αλλά και το Isle of Man , τον παλιότερο και πιο απαιτητικό αγώνα μοτοσικλετών του ημερολογίου, που φέτος γίνεται 110 ετών. Η πρώτη διεξαγωγή του χρονολογείται στο 1907!

Δύο φορές το χρόνο, φίλοι της μοτοσικλέτας από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Isle of Man.

Από το 1907 αυτό το μικρό νησί στην Ιρλανδική Θάλασσα φιλοξενεί για 14 ημέρες τις πιο κλασικές μοτοσικλέτες! Το ξεκίνημα και ο τερματισμός των αγώνων γίνονται στην πρωτεύουσα Douglas.

Κάθε χρόνο ηχηρό παρόν δίνουν και οι μοτοσικλέτες της BMW. Τις προηγούμενες χρονιές, από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είχαν παρελάσει μια BMW R 5 SS του 1937 και μία BMW R 51 του 1939. Το BMW Group Classic επίσης και άλλα μοντέλα από την προπολεμική και μεταπολεμική εποχή βρίσκονται σχεδόν κάθε φορά στον εκθεσιακό χώρο πίσω από το Grandstand, μεταξύ των οποίων μία BMW R 63 του 1929.

Επίσης, ο θρύλος του συγκεκριμένου αγώνα είναι ο Georg Meier, που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός στη Γερμανία, όμως στο Isle of Man παραμένει θρύλος μέχρι σήμερα. Πριν από 75 χρόνια , ο “Schorsch” Meier έγινε ο πρώτος μη Βρετανός αναβάτης που κέρδισε το Senior Tourist Trophy – με μία υπερτροφοδοτούμενη BMW.

Φέτος, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 27 Μαίου, όπου αναμένεται ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα