Αγκάθι τα 17 εκατ. της φετινής σεζόν για Αλαφούζο-Γιαννακόπουλο


Τα νούμερα που έχουν πέσει στο τραπέζι προκαλούν ίλιγγο και κάθε νεότερη πληροφορία αναφορικά με το χρέος και τη διευθέτησή του προκαλεί σύγχυση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ειδοποιός διαφορά που υφίσταται ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο σχετίζεται με την παρούσα αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (βλέπε σχετικό post στο instagram) για να βγει η φετινή σεζόν χωρίς

προβλήματα απαιτούνται 17 εκατ. ευρώ.

Το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει πέσει φέτος στα 11.2 εκατ. ευρώ αλλά τα πενιχρά έσοδα και οι δόσεις από διακανονισμένα χρέη του παρελθόντος, δημιουργούν έλλειμμα. Οι πιο αισιόδοξοι υπολογισμοί το υπολογίζουν κοντά στα 12 εκατ. ευρώ, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ωστόσο το υπολογίζει στα 17 εκατ. ευρώ.

Πώς ακριβώς αναλύεται/προκύπτει αυτό το νούμερο είναι δύσκολο να εξηγηθεί από τη στιγμή που ουδείς έχει στην κατοχή του επίσημα έγγραφα, αλλά από τη στιγμή που δόθηκε δημοσίως από τον Γιαννακόπουλο και δεν υπάρχει κάποιος αντίλογος από τον Αλαφούζο, οφείλουμε να το υιοθετήσουμε.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το ποσό αποτελεί και το αγκάθι για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς για το υπόλοιπο χρέος υπάρχει κοινό έδαφος.

Το πρόβλημα που υφίσταται εν ολίγοις είναι ποιος θα αναλάβει την οικονομική διαχείριση της φετινής σεζόν.


Ο Αλαφούζος... λέει "ανέλαβε από τώρα την ομάδα" και ο Γιαννακόπουλος... λέει "ανέλαβε εσύ τις υποχρεώσεις σου μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν και το καλοκαίρι έχω εγώ εν λευκώ τη διαχείριση".

Αμφότεροι δείχνουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους επί του συγκεκριμένου ζητήματος, την ίδια στιγμή που καλύπτουν από κοινού μεγάλο μέρος του συνολικού χρέους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διατεθειμένος να συνδράμει 15 εκατ. ευρώ για την κάλυψη χρεών, αλλά και τη διαχείριση των επόμενων χρήσεων της ΠΑΕ (εξ ου και τα 30 εκατ. ευρώ ως προς το άνοιγμα που δημοσιοποίησε).

Ο Γιάννης Αλαφούζος καλύπτει 25 εκατ. ευρώ για χρέη που τον βαραίνουν σε ορίζοντα τριετίας (περί τα 8 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο) και πέραν τούτων ουδέν.

Το κλειδί, ωστόσο, σε ενδεχόμενη επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών παραμένει η φετινή χρήση και το χρέος που κουβαλάει από προηγούμενες σεζόν.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα